31/1/12

ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ: Σήμερα εμείς, αύριο εσείς!

Ντοκυμανταίρ για την αρπαγή των περιουσιών των κατοίκων στο Αποπηγάδι για λογαριασμό μιας εταιρείας: η μεγαλύτερη πολιτική απάτη μετά τον Κουρουπητό στη σύγχρονη ιστορία των Χανίων. Αποκαλύπτεται ο ρόλος που έπαιξαν βουλευτές και τοπικοί παράγοντες, τα ψέματα και τις απάτες, τις μυστήριες εξαφανίσεις και τη βία με την οποία η πολιτεία εκπροσώπησε τα συμφέροντα των εταιρειών. Ενας προάγγελος του τί πρόκειται να συμβεί σύντομα σε όλη την Κρήτη αν το επιτρέψουμε.


1 σχόλιο:

  1. Αναμφισβήτητα οι πολιτευόμενοι ήταν αυτοί που κοροϊδεψαν τους κατοίκους και υποσχέθηκαν πράγματα που ήταν παράνομα. Επίσης οποιοσδήποτε και αν ζητούσε χαρακτηρισμό της γης από το δασαρχείο το δασαρχείο είναι γνωστό οτι θα την χαρακτήριζε δασική. Κανείς δεν αντιλέγει οτι η Ελλάδα είναι ένα κράτος υποκρισίας από την πολιτεία. Αν οι εκτάσεις ήταν του δασαρχείου ουσιαστικά πέρα από θεωρητικά, θα είχε βγάλει τους βοσκούς έξω ή θα τους ζητούσε ενοίκιο.
    Το ντοκουμέντο αυτό δείχνει την αγωνία και τον αγώνα των κατοίκων που είναι σεβαστά απλά έχει και πολλές ημι-αλήθειες. Μακάρι να πείσετε όλη την Κρήτη να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια ώστε να μην χρειάζονται επιπλέον μονάδες παραγωγής. Μακάρι η χειρότερη μορφής ενέργεια να ήταν η αιολική. Έχετε κατά νου οτί η αιολική ενέργεια είναι ένα μέρος της κληρονομιάς μας σε αυτόν τον τόπο. Μας παρέχεται αέναα και μας εξασφαλίζει καθαρή παραγωγή ενέργειας. Οι κάτοικοι της περιοχής συμμερίζονται το πρόβλημα των κατοίκων των Λινοπεραμάτων, της Ξυλοκαμάρας κλπ που τους επιβάλλεται η μόλυνση, η υποβάθμιση και η εξασφαλισμένη βλάβη της υγείας τους; Είναι σφάλμα ορισμένοι να επωμίζονται τόσο βαρύ φορτίο για όλους μας. Και όταν η ενέργεια που χρειάζεται το νησί διαρκώς αυξάνεται είναι βέβαιο οτι κάποια περιοχή θα αποτελέσει εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ποιά μορφή προτιμάτε και σε ποιά περιοχή άραγε;

    Ένας πολίτης των Χανίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates