20/7/12

Με μεγάλη συμμετοχή η παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο Νοσοκομείο Χανίων

Πρωτοφανή συμμετοχή από συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και αντιμνημονιακές συλλογικότητες των Χανίων είχε η κινητοποίηση που οργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ Χανίων με την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων χθες, με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου και στον ΕΟΠΠΥ.
Κλιμάκιο των εκπροσώπων των φορέων συναντήθηκαν με τον Διοικητή του νοσοκομείου καταγγέλλοντας  το 'κούρεμα' των αποθεματικών των Νοσοκομείων, την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις που καταγράφονται σε ιατρικό, βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων καθώς και σε υλικοτεχνική υποδομή, φάρμακα και αναλώσιμα. Στη συνέχεια μετέβησαν και στον ΕΟΠΠΥ όπου διαμαρτυρήθηκαν για το χάος που επικρατεί στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Τη συμπαράσταση και τη στήριξή του στην προσπάθεια που γίνεται από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρου, κ. Δημήτρης Κορναράκης, καταγγέλοντας παράλληλα ότι «το κοινωνικό κράτος δεν υφίσταται πλέον στην Ελλάδα κατόπιν εντολών της τρόικας και των κυβερνήσεων, οι οποίες εφαρμόζουν τις εντολές τους».

Η ΑΔΕΔΥ
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κ. Νεκτάριος Πετράκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στην Υγεία  προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες. «Διεκδικούμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, δωρεάν και απολύτου εθνικής προτεραιότητας» σημείωσε μεταξύ άλλων. .

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», υπογράμμισε η πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Χανίων, κα Κατερίνα Μανιμανάκη, καταγγέλοντας τη στάση του Υπουργείου Υγείας «απέναντι στους γιατρούς που δουλεύουν τόσους μηνες απλήρωτοι, αλλά και τη συμπεριφορά στους πολίτες αυτού του τόπου».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Ανδρέας Λιοδάκης, αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι νέοι γιατροί «ώστε να μην αναγκαστούμε όλοι να φύγουμε μετανάστες, αλλά να μπορέσουμε όλοι να εργαστούμε για ένα αξιοπρεπές και πλήρως ανεπτυγμένο δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα μας».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τη δεινή κατάσταση που επικρατεί, όσον αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων, ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Ιδρυμα, κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης, κάνοντας λόγο για «κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος στον Νομό μας».
«Διαμαρτυρόμαστε για τα 450 κενά οργανικών θέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο, κάτι που μας έχει κυριολεκτικά 'γονατίσει'» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα και  κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ, αλλά και συλλογικότητες της πόλης όπως η Συνέλευση Ακρωτηρίου και η Συνέλευση Χαλέπας.

Το κείμενο της διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ είναι το εξής:
"Το Νομαρχιακό Τμήμα Χανίων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γιατρούς του ΕΣΥ του Νομού μας που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες τους και που αγωνίζονται καθημερινά, μαζί με όλους του εργαζόμενους του Νοσοκομείου, σε άθλιες συνθήκες, που η άσκηση των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών έχει επιβάλλει, να κρατήσουν σε λειτουργία το Νοσοκομείο Χανίων.
Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση, στη διάλυση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.
Η έλλειψη προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού κ.α, οι ελλείψεις σε υλικά, αναλώσιμα, φάρμακα κ.α. και η συνεχιζόμενη απαξίωση του προσωπικού δημιουργούν μία κατάσταση που σίγουρα «βλάπτει την υγεία» όλων μας. Αν κανείς προσθέσει στα παραπάνω την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΠΥ, τους χιλιάδες ανέργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, τους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους αλλά και αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, μπορεί να αντιληφθεί πλήρως τους κινδύνους που υπάρχουν.
Σήμερα που οι συνθήκες διαβίωσης του λαού μας συνεχώς υποβαθμίζονται και το μεγαλύτερο του κομμάτι αντιμετωπίζει δυσκολίες και προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ η στήριξη της Δωρεάν και Δημόσιας Υγείας.
Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή στο χώρο της υγείας πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους φορείς του νομού μας τους οποίους καλούμε να ενεργοποιηθούν.
Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα εθνικής σημασίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates