10/12/12

Εμπρός... πίσω στα χρόνια της ΥΕΝΕΔ η κρατική τηλεόραση

πηγή: left.gr
Eσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται επιτροπή η οποία θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της κρατικής τηλεόρασης αποκαλύπτει το thensider.gr. Η πρωτοφανής απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου ελήφθη και κοινοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πενταμελής επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο... Αιμίλιος Λιάτσος θα περνάει από "κόσκινο" τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, την αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και την... διαφύλαξη της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας.

Είναι προφανές ότι η απόφαση της ΕΡΤ στοχεύει στην λογοκρισία των εξωτερικών παραγωγών. Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης ψάχνει ευκαιρία για να διακόψει τη προβολή δημοφιλών εκπομπών που ασχολούνται και αναδεικνύουν ζητήματα που είτε «ενοχλούν», είτε βρίσκονται εκτός κυβερνητικής ατζέντας. Εξάλλου η σύσταση της εν λόγω επιτροπής συμβαίνει μόλις ένα μήνα μετά από το "κόψιμο" της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ των Αρβανίτη-Κατσίμη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία εκπομπή του «Εξάντα» για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλικιδική δεν ήταν σίγουρο ότι θα μεταδοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικώς πήρε το «πράσινο φως» από την επιτροπή «θέασης».

Με αφορμή το εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, προέβη στην εξής δήλωση:


 «Η συγκρότηση επιτροπής που θα ελέγχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο των εξωτερικών παραγωγών της Δημόσιας τηλεόρασης, συνιστά ακραία μορφή λογοκρισίας και παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ενέργεια επιβεβαιώνει πως η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να επιβάλει το πνεύμα της στρατιωτικοποιημένης ΥΕΝΕΔ, στη σύγχρονη δημόσια τηλεόραση, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τη δομή και ποιότητα των δελτίων ειδήσεων, καθώς και από τον τρόπο διαχείρισης-αξιοποίησης του στελεχικού της δυναμικού. Η Δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, πλουραλιστική στην υπηρεσία της ενημέρωσης των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates