9/12/12

Διαφήμιση της Τράπεζας Χανίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μετά την πρεμούρα της Δημοτικής Αρχής να "διώξει" την κοινωνική κουζίνα από το κέντρο της Πόλης,  το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων "συνεχίζει συστηματικά την προσπάθεια του για την κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών μας και οικογενειών, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσω της Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου".
Οπως αναφέρει σε δελτίο τύπου το τμήμα
"την προσπάθεια αυτή της Δημοτικής Αρχής ενισχύουν αρκετές επιχειρήσεις αλλά και απλοί συμπολίτες μας αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη δεν είναι μόνοι τους .
Ήδη τα δείγματα στήριξης της προσπάθειας είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς αποδεικνύεται έμπρακτα ότι με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη το έργο που επιτελείται είναι ακόμα πιο ουσιαστικό ."

Ετσι ο Δήμος μας, ανακάλυψε την αλληλεγγύη και δια μέσω αυτής φροντίζει να εξάρει την προσφορά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων που παρέδωσε  310 κούτες με λαχανικά και όπως ανακοινώνει ο Δήμος "θα συνεχίσει για ένα χρόνο σε μηνιαία βάση την προσφορά της , με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προκειμένου να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη" . Με την ευκαιρία, η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής - Χρυσούλα Χατζηδάκη ,ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων αναφερόμενη στην "ανιδιοτελή προσφορά". 
Μόνο που η ανιδιοτελής προσφορά δε συνοδεύεται συνήθως από τεράστια διαφημιστικά όπως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία που μας ήρθε μαζί με το δελτίο τύπου. Ούτε διατυμπανίζεται δεξιά κι αριστερά η προσφορά στο συνάνθρωπό μας.
Δεκάδες άνθρωποι προσφέρουν καθημερινά στην εκδιωχθείσα κοινωνική κουζίνα και στα άλλα συσσίτια της πόλης και δεκάδες επιχειρήσεις προσφέρουν τρόφιμα, δεν αυτοπροβάλλονται όμως. Εξάλλου, όπως μάθαμε στο σχολείο, ούτε κοινωνικά ούτε χριστιανικά σωστό είναι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates