23/5/13

Γερμανοί, κοιτάξτε τους τάφους σας! Η Ευρώπη σας περιμένει για τρίτη φορά!

Μόλις έχει λήξει ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος κι ένας Ελβετός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν ανώτατο αξιωματούψο της Καγκελαρίας, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: "Και τώρα τί σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πώς θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;"
"Οι λαοί - απάντησε ο Γερμανός ναζί - ξεχνουν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών. Τα χρήματα που θα δωθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας! Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή, ενωμένη Γερμανία! Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα! Και τότε ο Γκαίμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: "Κι όμως νικήσαμε!"

Η ανατριχιαστική αυτή προφητεία επιβεβαιώνεται σήμερα. Αναμφισβήτητα, οι Γερμανοί ξανάρχονται, είναι εδώ, έχουν κατακτήσει την Ευρώπη ξανά κι όπως τις άλλες δύο φορές, προκαλούν δυστυχία στους λαούς της και στρέφουν ξανά το μίσος των λαών πάνω τους.

Γιορτάζοντας την επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης -όπως όλες τις επετείους που φέτος ζωντανέψανε τα ιστορικά τους μηνύματα - καιρός είναι να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με την ιστορία και να επικαιροποιήσουμε το μήνυμα ενάντια στο Γερμανικό ιμπέριουμ που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της Ευρωπαϊκής ιδέας.

Γερμανοί, δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ, παρά μόνο σαν τουρίστες.
Σας λένε, πως η Ελλάδα πωλείται και πως η Γερμανία αποκτά δικαιώματα πάνω στην ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία του Ελληνικού λαού. Ο,τι κι αν αποκτήσετε τώρα στην Ελλάδα, θα το χάσετε αύριο, όταν τα πράγματα αλλάξουν. Και οι Ελληνες ξέρουν πώς μπορούν να αλλάζουν τα πράγματα.

Κοιτάξτε τους τάφους σας από την τελευταία φορά που δοκιμάσατε το πείσμα του λαού μας.

Εχουμε ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς. Με τα δικά μας χρήματα ξαναχτίσατε την αυτοκρατορία σας.
Και δεν επιστρέψατε σε μας ούτε φράγκο. Με την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χτίσαμε ενα κοινό ευρωπαϊκό όραμα, με ισοτιμία στη συμμετοχή, αυτό το όραμα που σήμερα οι πολιτικοί σας κατεδαφίζουν εκποιώντας το με τη βοήθεια των μεγάλων τραπεζών και εταιρειών.

Με τη δική μας την κρίση σήμερα, ωφελείστε.
Οι δικές σας εφημερίδες γράφουν ότι «Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται, χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα -  Τα τελευταία τρία χρόνια η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 100 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της. Ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.

Η Γερμανική ισχύς, είναι η εξαγωγική της δύναμη.Τί θα γίνει αν εμείς σταματήσουμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα που παράγετε; Με την αγοραστική μας δύναμη τραγικά μειωμένη εξαιτίας των πολιτικών που μας επιβάλλουν οι δικοί σας ηγέτες, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο την ανάγκη να στηρίζουμε μόνο τα προϊόντα που οι ίδιοι παράγουμε.  Ηδη ένα πανελλαδικό κίνημα μποϋκοτάζ των Γερμανικών προϊόντων εξαπλώνεται. Το μίσος ενάντια στη γερμανική πολιτική είναι διάχυτο στο λαό.

Οι πολιτικοί σας παρεμβαίνουν στη δημόσια ζωή της χώρας μας, όχι ως φίλοι αλλά ως αρπακτικά. Η καγκελάριος κ. Μέρκελ, επενέβη στις τελευταίες μας εθνικές εκλογές, λέγοντας μας τί να ψηφίσουμε, με εξωφρενικούς εκβιασμούς. Ποτέ άλλοτε ένας λαός δεν έχει υποστεί τέτοιους εκβιασμούς όσο εμείς. Σήμερα είναι η σειρά μας όμως, να σας καλέσουμε, να αμφισβητήσετε την πολιτική της κ. Μέρκελ και των συνεργατών της. Αυτή η πολιτική  επιδεινώνει  εδώ και χρόνια τις συνθήκες ζωής και του Γερμανού πολίτη. Να αναζητήσετε την αλήθεια για την ευρωπαϊκή πολιτική που ασκεί η Γερμανία και τις συνέπειες που μπορεί να έχει. Η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας λέει ψέμματα στο Γερμανικό λαό. Μην την αφήσετε να καταστρέψει το Ευρωπαϊκό όραμα. Μην την αφήσετε να στρέψει για τρίτη φορά το μίσος όλων των Ευρωπαίων εναντίον σας.

Γ. Γυπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates