29/4/14

Αγχωμένοι Μαυρογιαλούροι

«Έργα», «έργα» «έργα». Έργα πανικού, έργα χιλιοειπωμένα, εργάκια για γέλια και για κλάματα… Μέσα στην κρίση και την μνημονιακή καταστροφή που οι ίδιοι εξυπηρέτησαν και υπηρέτησαν πρόθυμα ως στελέχη, οι ηγέτες της Περιφέρειας Κρήτης βρήκαν χρόνο, χρήμα και κάμερες για να κάνουν «κοσμογονία» έργων!!! Είκοσι μέρες πριν τις εκλογές μοιράζουν εκατομμύρια χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ψηφοφόρους.
Ο πανικός για την ώρα της κάλπης τους οδηγεί σε γραφικότητες και σε επίπεδο Μαυρογιαλούρων. Όσα στέρησαν από τον λαό της Κρήτης σε τέσσερα χρόνια, πάνε να δείξουν ότι τα κάνουν στις τέσσερις βδομάδες που μένουν πριν τις εκλογές. Σε μια Κρήτη που βυθίζεται στην υπανάπτυξη, σε ένα νομό Χανίων που τον «ξέχασαν» εκτός ΕΣΠΑ επί τέσσερα χρόνια, εξαγγέλλουν «έργα» είκοσι μέρες πριν τις εκλογές... Αμετανόητοι, απαράλλαχτοι, ξέγνοιαστοι σαν να μην τρέχει τίποτα! Οι ολετήρες που φιλοδοξούν να ξαναγίνουν σωτήρες.
Κυριακή κοντή γιορτή όμως. Η αγχωμένη τους «εργοθεραπεία» είναι άσφαιρη. Οι πολίτες της Κρήτης και του νομού Χανίων έχουν περάσει πολλά για να καταπιούν τέτοια παλαιοκομματικά κολπάκια. Γνωρίζουν ότι οι κάλπες του Μαΐου είναι μια χρυσή ευκαιρία να σαρωθούν πολιτικές και πολιτικοί που έφεραν τον τόπο δεκαετίες πίσω. Γνωρίζουν πως είναι ευκαιρία να στρίψουμε το τιμόνι από την καταστροφή στην ελπίδα.

Το Γραφείο Τύπου
της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates