26/1/15

Η Ελπίδα ήρθε! Και δεν είναι μόνη της...

του Νεκτάριου Μουμουτζή
πληροφορικού - υποψήφιου με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στο Ρέθυμνο
Ο Ελληνικός λαός μίλησε: Δίνοντας την καθαρή πρωτιά στο Σύριζα. Η ελπίδα είναι εδώ! Ο λαός μας είχε την υπομονή που απαιτεί η προσήλωση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και τη φρόνηση να γυρίσει την πλάτη στην τρομοκρατία της Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κλειδί των εξελίξεων αποδεικνύονται και πάλι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν εκείνοι που με τη σθεναρή στάση τους άνοιξαν το δρόμο προς τις εκλογές. Και είναι εκείνοι που σήμερα αναδεικνύονται σε ρυθμιστές των εξελίξεων για το καλό του λαού και της πατρίδας, για την προοπτική μιας Ευρώπης των Λαών, των Κρατών Εθνών και όχι των Τραπεζιτών. Μαζί, λοιπόν, με την Ελπίδα, ήρθε και το Καλό, το Αναγκαίο Καλό, που θα διασφαλίσει την ομαλή πορεία προς την αποτίναξη των μνημονιακών δεσμών, την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την ανάταξη της οικονομίας μας. Με τόλμη και αποφασιστικότητα. Με φρόνηση και εθνική ενότητα.

Κάποιοι παρομοίασαν αυτές τις εκλογές με τις εκλογές του 1920. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασία, η δική μου γνώμη μου είναι ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Θα μπορούσαν να έχουν ένα ανάλογο προηγούμενο αν δεν είχαν προηγηθεί τα Δεκεμβριανά του 1944. Αν, μετά την απελευθέρωση με την αποχώρηση των τελευταίων τμημάτων των δυνάμεων κατοχής τον Οκτώβριο του 1944 ακολουθούσαν ελεύθερες εκλογές που θα αναδείκνυαν μια βουλή η οποία θα αποτύπωνε με τρόπο αυθεντικό τη λαϊκή βούληση. Δυστυχώς, οι ηγεσίες εκείνης της εποχής, δεξιές και αριστερές, δεν στάθηκαν στο ύψος τους και οδήγησαν το λαό στη μέγγενη των ανταγωνισμών των Μεγάλων Δυνάμεων για τον έλεγχο της Ελλάδας και στον Εμφύλιο.

Οι σημερινές ηγεσίες του Σύριζα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέδειξαν, ήδη από τον τρόπο με τον οποίο έπεσε η κυβέρνηση των σύγχρονων δοσιλόγων, ότι μπορούν να σκέφτονται και να πράττουν Ελληνικά. Ανοίγοντας το δρόμο προς την ελεύθερη έκφραση της λαϊκής βούλησης. Και, από σήμερα Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, σφυρηλατώντας στην πράξη την Εθνική Λαϊκή Ενότητα με τη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας και Αναγέννησης.

Είναι στιγμές που αισθάνεται κανείς ότι οι αγώνες δικαιώνονται. Ότι η πολιτική συγχρονίζεται με τις επιθυμίες του λαού και βάζει το έθνος ξανά στις ράγες της ιστορίας. Τέτοιες στιγμές ζούμε σήμερα. Στιγμές ιστορικές. Ας γιορτάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates