25/2/12

Σε κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο Πολιτικοί, Κοινωνικοί και Συνδικαλιστικοί φορείς των Χανίων

Σε κοινό μέτωπο κατά του μνημονίου και των εφαρμοστών του προχωρούν Πολιτικοί, Κοινωνικοί και Συνδικαλιστικοί φορείς των  Χανίων που αποδέχονται ότι μόνο Ενωμένοι οι Ελληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ΜΙΑ ιστορική ευκαιρία να ομονοήσουμε στα βασικά και να προχωρήσουμε ενωμένοι παρακάμπτοντας τις όποιες διαφορές μας. Κατά τη συνάντηση των φορέων που συνέταξαν τη διακύρηξη που ακολουθεί υπήρξε δεδηλωμένη πρόθεση να μη γίνει καμία προσπάθεια καπελώματος, καθώς το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο που ξεπερνάει οποιοδήποτε προσωπικό ή μικροπολιτικό συμφέρον.
Απευθυνόμενοι προς τους Συνδικαλιστές που θεωρούν ότι "δεν είναι  δουλειά μας να ασκούμε πολιτική" πρέπει να απαντήσουμε, ότι η κοινωνία δια των φορέων που την εκπροσωπούν είναι αυτή που πρέπει να ασκεί από δω και πέρα πολιτική και όχι οι πολιτικοί που απέτυχαν φέρνοντας τη χώρα μας στην καταστροφή. Σήμερα είναι οι ξένοι πολιτικοί που ασκούν πολιτική στην Ελλάδα ακριβώς επειδή οι Ελληνες απουσιάζουν επειδή νομίζουν ότι την πολιτική πρέπει να συνεχίσουν να την ασκούν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ.
Τί ζητάμε; Κοινό συντονισμό για την επίτευξη μεγαλύτερης μαζικότητας. Οχι για να κάνουμε τα ίδια που γίνονταν μέχρι τώρα με μεγαλύτερη μαζικότητα, αλλά για να κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μαζικότητα.
Αν συμφωνήσουμε σ'αυτό, ο κόσμος θα μας ακολουθήσει.
Ο κόσμος δεν θέλει πια να βλέπει μόνο συμβολικές καταλήψεις, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις στις πλατείες,  παραστάσεις στη ΔΕΗ. Ο κόσμος θέλει μια ανατροπή και τη θέλει ΤΩΡΑ!
Εχουμε αργήσει και ο καθένας -ειδικά τα κόμματα- πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη, και να συνηδειτοποιήσει ότι η ευθύνη του είναι ιστορική και η ευκαιρία για ενότητα, μοναδική.
Αν κλωτσήσουμε τώρα την ευκαιρία που μας δίνεται με το να επαναλάβουμε τους εαυτούς μας,  θα χάσουμε το παιχνίδι για πολλά πολλά χρόνια.
Αν την αδράξουμε, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι οι μεγάλες ανατροπές γίνονται μόνο από ανθρώπους που βάζουν υψηλούς στόχους.

Γιώργος Γυπάκης 
Υ.Γ. Τα παραπάνω απηχούν προσωπικές απόψεις
 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Φορείς και συλλογικότητες του Νομού κάτω από τις οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε βάρος του λαού μας, συναντηθήκαμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενωμένοι για τα παρακάτω:
  1. Να φύγει η Τρόικα και η παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί:
α) Η σύστασή της είναι αποτέλεσμα Συνταγματικής εκτροπής
β) Δεν έχει εκλεγεί νόμιμα από το λαό
γ) Δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση
  1. Να κηρυχθεί το χρέος ως απεχθές καί επαχθές. Δεν αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.
  2. Να επιστραφεί άμεσα και εντόκως το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και να καταβληθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.

Για το λόγο αυτό:
Προχωρούμε στη δημιουργία μετώπου αντίστασης και ανυπακοής σε νομαρχιακό επίπεδο, με σκοπό να συμβάλλουμε στη δημιουργία Παγκρήτιου και στη συνέχεια Πανελλαδικού Μετώπου.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Σφακίων και Δήμαρχος Σφακίων Π. Πολάκης
Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Λυκείου Σούδας
Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας
Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων
Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων
Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί – ΤΕΕ – (ΕΛΕΜ)
Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια
Κ.Ο.Ε. Χανίων
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ Χανίων
Μαχόμενοι Μηχανικοί ΤΕΕ
Ομιλος για τον Πολιτισμό και την Πολιτική
Πρωτοβουλία Πολιτών Κισσάμου
Πρωτοβουλία Πολιτών Σφακίων
Συνέλευση Ακρωτηρίου
Συνέλευση Χαλέπας
Συνέλευση Βαρυπέτρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates