6/3/12

Ανυπόφορη η κατάσταση στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών - οι Καθηγητές απαιτούν νέο Σχολείο

Την ανάγκη δημιουργίας ενός δεύτερου γυμνασίου στο Ακρωτήρι και την άρνησή τους να αποδεχτούν νέες επεκτάσεις στην υπάρχουσα υποδομή του Γυμνασίου τους επισημαίνουν οι Καθηγητές του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών με το παρακάτω ψήφισμα: 

Ψήφισμα Συλλόγου Καθηγητών Γυμνασίου Κουνουπιδιανών


Η ανάγκη της περιοχής του Ακρωτηρίου για άνοιγμα δεύτερου Γυμνασίου είναι γνωστή εδώ και χρόνια σε όλους τους ιθύνοντες. Κάθε Σεπτέμβρη με κόπο χωράνε στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών όλοι οι μαθητές που έρχονται από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.
Με τις υποσχέσεις για τη δημιουργία του δεύτερου σχολείου να δίνονται αφειδώς όλα τα χρόνια από όλα τα επίσημα χείλη, δεχτήκαμε καταρχήν μεταφορά μαθημάτων στο υπόγειο του σχολείου. Ακολούθησε η τοποθέτηση “προκάτ” αιθουσών στο προαύλιο του σχολείου (πάντα προσωρινά) αφαιρώντας ζωτικό χώρο από τα παιδιά για τα διαλείμματα τους ή τη Γυμναστική. Πρακτικά επίσης, δεν υπάρχουν αίθουσες για τη Μουσική ή τα Καλλιτεχνικά (αφού όλοι οι χώροι χρησιμοποιούνται για τα άλλα μαθήματα) και οι δραστηριότητες του σχολείου (πχ γιορτές) είναι αδύνατον να χωρέσουν όλα τα παιδιά. Η δεύτερη ξένη γλώσσα ή τα τμήματα ένταξης “μετακινούνται” κάθε ώρα για να βρουν κάποιο άδειο εργαστήριο ή κάποιο τμήμα που θα είναι έξω για Γυμναστική.
Αδυνατούμε να δεχτούμε μια πολιτική περικοπών στο χώρο της Παιδείας που μας υπαγορεύει να χωράμε 360 μαθητές και 40 εκπαιδευτικοί σε ένα χώρο που είχε (με βάση τον ΟΣΚ) σχεδιαστεί για 200 μαθητές. Δεν πιστεύουμε ότι με τις συγχωνεύσεις των υπαρχόντων σχολείων, με τη μη δημιουργία νέων, με τον περιορισμό των λειτουργικών τους δαπανών σώζεται η χώρα μας από τη χρεοκοπία. Αντίθετα, ολισθαίνει η εκπαίδευση προς την παραπέρα απαξίωση και υποβάθμιση. Και αυτό το νιώθουμε όλοι εμείς που είμαστε ζωντανό κομμάτι της εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Γι αυτούς τους λόγους δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε πρόταση για νέα επέκταση στην υπάρχουσα υποδομή μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους ως εντελώς αντιπαιδαγωγική και αντι-λειτουργική.
Ενώνουμε τη φωνή μας κι εμείς, με τα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες που απαιτούν καμία νέα συγχώνευση σχολικών μονάδων και απαιτούμε δημιουργία επιτέλους νέου Γυμνασίου στο Ακρωτήρι για τις ανάγκες της περιοχής. Θα κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με τους μαθητές μας και τους Συλλόγους Γονέων Ακρωτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates