22/3/12

Αισιοδοξία πρό των πυλών


Μιλάω καθημερινά με ανθρώπους. Κάποιοι είναι θυμωμένοι και ξεσπούν σε όποιον βρεθεί μπροστά τους, άλλοι πάλι φοβούνται και σκύβουν το κεφάλι, κάποιοι νιώθουν την ενοχή πώς «μαζί τα φάγαμε» και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε, άλλοι νιώθουν ανημποριά και κατάθλιψη. Ακόμα και η δική μου διάθεση παίζει ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω ανάλογα με το αν θα δω τις ειδήσεις στην τηλεόραση ή αν θα συναντήσω τον ανάλογο τύπο ανθρώπου που σου λέει «ό,τι κι αν κάνεις δεν αλλάζει τίποτα...».
Ευτυχώς όμως, η αισιοδοξία με πλημμυρίζει όταν αγωνίζομαι. Όταν βάζω το λιθαράκι μου στον αγώνα για ν’ αλλάξει η σαπίλα. Όταν συναντώ ανθρώπους που κι αυτοί αγωνίζονται και η πορεία μου παύει να γίνεται μοναχική. Όταν η φωνή μου ενώνεται μ’ αυτή των άλλων και ακούγεται μακρύτερα. Όταν βλέπω μια ανταπόκριση, κάποιον νέο συνοδοιπόρο, συναγωνιστή... Και κάτι ακόμα με γεμίζει αισιοδοξία. Μετά από μια κρίση, μια ανισορροπία σε ένα σύστημα, κάποια στιγμή έρχεται μια νέα ισορροπία. Μας δίνετε λοιπόν η ευκαιρία να φέρουμε τη νέα ισορροπία στα δικά μας μέτρα, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο υγιή.
Ήδη διακρίνω γύρω μου την αλληλεγγύη. Αν βρούμε πρώτα την προσωπική μας ισορροπία, δημιουργώντας αληθινές σχέσεις με τον συνάνθρωπο, καλλιεργώντας και πάλι τη γη μας, συμμετέχοντας στους αγώνες για να σώσουμε την πατρίδα μας, η νέα ισορροπία σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο θα ’ρθει ακόμα πιο γρήγορα. Ο καθένας από μας είναι μέρος του λαού, κι έναν λαό που πατάει στα πόδια του, που πιστεύει στον εαυτό του και ξέρει ν’ αγωνίζεται, κανείς δεν μπορεί να τον αφανίσει.
Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά στις απειλές και τους εκφοβισμούς. Ας γυρίσουμε την πλάτη στους ψεύτες, τους κλέφτες, και τους δοσίλογους. Ας πιαστούμε χέρι χέρι, έχοντας και εμπνέοντας εμπιστοσύνη και ας φτιάξουμε έναν κόσμο πιο απλό, πιο ανθρώπινο, πιο αληθινό. Δεν είναι τόσο δύσκολο αρκεί να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε, και αρκεί να είμαστε πολλοί! Στις επερχόμενες εκλογές ας πούμε ναι σε ότι θα μας απαλλάξει από τους Εφιάλτες.

Tατιάνα Τουζλούκωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates