2/3/12

Φίμωσαν το μήνυμα του βασιλιά καρνάβαλου στο καρναβάλι της Παλαιόχωρας

 Πηγή: http://omaselinou.blogspot.com
Λογοκρισία ονομάζουμε τον έλεγχο του λόγου και άλλων μορφών ανθρώπινης εκφρασης. Σε πολλές περιπτώσεις (όχι πάντα) η λογοκρισία ασκείται από κυβερνητικά όργανα(κρατική λογοκρισία). Η λογοκρισία πηγάζει συνήθως από τη θέληση των κυβερνώντων (και όχι μόνο) να ασκούν έλεγχο στην κοινωνία.

Αν και η λογοκρισία συμβαίνει σε όλα τα καθεστώτα, γίνεται μεγαλύτερη χρήση της σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως η δικτατορία.
(Από τη Βικιπαίδεια)

Το “σοσιαλιστικό” Πασοκ, αφού εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να υποκλέψει την ψήφο του,(λεφτά υπάρχουν) κατέστησε το ελληνικό σύνταγμα σε απλό  κουρελόχαρτο. Με γνώμονα μιαν απολυταρχική αντίληψη για την άσκηση εξουσίας, μιας εξουσίας που εκχωρείται στους εξουσιαστές «ελέω θεού» (ελέω τραπεζιτών), έχει προκαλέσει  την βιοοικονομική εξόντωση της κοινωνίας. Η πολιτική του μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
Δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια από αμέλεια,αλλά για έγκλημα εκ προμελέτης
Η χώρα βιώνει μια πωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση.Οι οικονομικοί δολοφόνοι με τα κουστούμια και τα στυλό,οδηγούν σε εξόντωση τον λαό,μέσω οικονομικών εκβιασμών και στέρησης των αναγκαίων αγαθών προς επιβίωση.
Ο απλός λαός,στο πρόσωπο της αδικίας,της αναξιοπρέπειας,της εξαθλίωσης,της ληστρικής εξουσίας “βλέπει”τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο πολίτης ξέρει!Γνωρίζει πως δεν είναι ο μόνος ένοχος.Γνωρίζει όλους όσους άμεσα (με την ψήφο τους)ή έμμεσα (πχ:Μ.Μ.Ε.) έχουν ευθύνη για την Ελλάδα του σήμερα.

Από την άλλη...η Γερμανία...
Αντί για λόγια...ένα σκίτσο..
Το σκίτσο με την Άνγκελα Μέρκελ να «τρώει» την Ελλάδα παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα «Independent». Ο σκιτσογράφος έχει τοποθετήσει την Άνγκελα Μέρκελ να φοράει στο λαιμό την ελληνική σημαία για να μην λερωθεί και να τρώει ένα σώμα – μία σαφή αλληγορία με την Ελλάδα- την ώρα που η Αθήνα καίγεται. Η εφημερίδα κάνει μία παραλλαγή του διάσημου έργου του Ισπανού ζωγράφου Φρανσίσκο Γκόγια «Ο Κρόνος τρώει τον γιο του».

Έτσι λοιπόν...


Το θέμα του βασιλιά Καρνάβαλου στο Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι ήταν: "Η Μέρκελ να κρατά στο χέρι την τον Παπανδρέου σα μαριονέτα" Την τελευταία στιγμή και ύστερα από πιέσεις των αντιδημάρχων και μελών της καρνιβαλικής επιτροπής του Δήμου Καντάνου - Σελίνου, αναγκάστηκαν οι καλλιτέχνες - κατασκευαστές του άρματος να κρύψουν το πρόσωπο του Παπανδρέου!!!! 

Σύμφωνα με τον Β.Κουκουβιτάκη ,αντιδήμαρχο για θέματα πολιτισμού:  «Μπήκε θέμα από πολίτες της Παλαιόχωρας αλλά και από Γερμανούς που ζούν στην περιοχή.Το δεύτερο ξεπεράστηκε,το πρώτο όχι,καθώς παρέπεμπε σε ξεκάθαρη πολιτική θέση,όχι δεξιά,αλλά άκροδεξιά!Η δική μου παρέμβαση ήταν μαζί με τον Παπανδρέου να μπούν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν το μνημόνιο.Η καρναβαλική επιτροπή αποφάσισε να μπεί τελικά στο πρόσωπο του Παπανδρέου ένα μαντίλι.Αυτό ήταν απόφαση της καρναβαλικής επιτροπής και όχι του Δήμου ή δικιά μου»

Ποιους πολίτες ενόχλησε πραγματικά η μαριονέτα?Όταν  όλη η Ελλάδα μοιάζει με μαριονέτα στα χέρια των οικονομικών “σωτήρων”-δολοφόνων?Αναρωτιέμαι....
 Όταν σε διαδηλώσεις στο Βερολίνο,ο Παπανδρέου φαίνεται σαν μαριονέτα. στην Ελλάδα,την περίοδο του καρναβαλιού-μία σατυρική περίοδος-ποιούς ενόχλησε το άρμα της Παλαιόχωρας?

Ας δούμε λίγο τι εστί «ακροδεξιά» πολιτική θέση...
Πέραν  του εθνικιστικού και ρατσιστικού χαρακτήρα δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε για αντι-Δημοκρατία και εκφοβισμό. Απαραίτητο συστατικό στοιχείο αυτού του πολιτικού χώρου,  αποτελεί και η εχθρότητα απέναντι στα κόμματα, τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς  το σύνταγμα τις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες. Είναι να κυβερνάς δίχως τη βούληση του λαού ,να λες «Ναι σε όλα»,να δημιουργείς  ανεργία, συσσίτια,να γυρνάς αλλού το βλέμμα σου στους άστεγους,στις αυτοκτονίες...να φιμώνεις....
Αυτά είναι  χαρακτηριστικά δυστυχώς των κυβερνόντων,που φορούν την μάσκα της δημοκρατίας  χρόνια τώρα.
Για αυτούς που έφτιαξαν το άρμα,υποθέτω πως ήταν μια πράξη συμβολισμού....κρίμα σε όσους  δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν να καταλάβουν,σε όσους εθελοτυφλούν και λασπολογούν.Κάποτε υπήρχε ο όρος « βαθύ Πασόκ »,ένας όρος που στις μέρες μας χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μερίδιο των πολιτικών,μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.  Αν και δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους εκφράσεις,θα έλεγα πως σήμερα μάλλον υπάρχει η βαθειά βλακεία....
Τουλάχιστον ας είχατε την πολιτική νοημοσύνη,να καταλάβετε πως  τέτοιου είδους σάτυρα λειτουργεί ως “βαλβίδα αποσυμπίεσης” για έναν λαό που αγωνίζεται να σταθεί όρθιος.
Κρίμα...

Μ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates