13/3/12

Ποιοί σχεδιάζουν το αιματοκύλισμα των Ελλήνων

Του Γιώργου Γυπάκη
Τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας στην κοινή γνώμη ενόψη των αναμενόμενων κινητοποιήσεων στην 25η Μαρτίου προωθεί η κυβέρνηση με τη συνεργασία των φίλα προσκείμενων εκδοτών και καλαναρχών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν το ΕΘΝΟΣ που έπαιξε πρώτο την είδηση για τη δημιουργία Πολιτοφυλακών σε ένα εσκεμμένα συγκεχυμένο ρεπορτάζ, όπου συγχέονται το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλου και η Ελληνική Πολιτοφυλακή που ίδρυσε, με παρακρατικές - παραστρατιωτικές οργανώσεις όπως η Πατριωτική Πολιτοφυλακή που δημιούργησαν ακροδεξιά και φιλοχουντικά στοιχεία. Φυσικά ο δημοσιογράφος δεν αναρωτήθηκε για ποιό λόγο μια παραστρατιωτική οργάνωση που δεν κρατάει τίποτα μυστικό - μια και όλα βρίσκονται στο ιντερνετ - δεν κηρύσσεται παράνομη από τον εισαγγελέα (και μόνο με το νόμο περί πρόκλησης βίας). Ισως επειδή χρειάζονται τέτοιες οργανώσεις. Αλλωστε, ήταν Υπουργοί της κυβέρνησης και κάποιοι Γερμανοί που έκαναν πρώτοι λόγο για εμφυλιοπολεμική σύρραξη. Προετοίμασαν το έδαφος της διχόνοιας και τώρα σπέρνουν το σπόρο και περιμένουν τους απανταχού ηλίθιους ελληνες, να πέσουν στην παγίδα και να ποτίσουν το σπόρο με αίμα...  Κάποιοι από αυτούς, έχουν στο μυαλό τους ως πρεμιέρα της διαμάχης την 25η Μαρτίου, γνωρίζοντας πώς αναμένονται κινητοποιήσεις από αγανακτισμένους πολίτες και κόμματα της αριστεράς. Γι αυτό άλλωστε η διυπουργική αποφάσισε να γίνουν οι παρελάσεις κανονικά. Η σύγκρουση είναι στημένη.



Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Υπάρχουν δύο διαφορετικές Πολιτοφυλακές, προς το παρόν.

ΤΟ Ε.Κ.Ε.Ο. ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων παρουσιάζεται ως μη κερδοσκοπικό, μη κρατικό κέντρο επιστημονικών ερευνών. " Το ΕΚΕΟ ενισχύει την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας και κατ’ επέκταση όλου του κόσμου εκπονώντας αφιλοκερδώς κοινωφελή επιστημονική έρευνα στον έλεγχο και τις επιπτώσεις των πάσης φύσεως οπλικών συστημάτων με έμφαση στα ειδικά όπλα." Ο ιδρυτής του Δρ. Θεόδωρος Ε. Λιόλιος έγινε πρόσφατα γνωστός λόγω ως επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου στη διαχείριση της μεγαέκρηξης των πυρομαχικών στη Ναυτική Βάση της Κύπρου.
Το ΕΚΕΟ, εκτός από τεχνογνωσία σε θέματα οπλικών συστημάτων φαίνεται να "πουλάει"και τεχνογνωσία σε εταιρείες σεκιούριτυ.

Ασχετα πάντως με τον επιστημονικό του χαρακτήρα, το ΕΚΕΟ ίδρυσε πρόσφατα την Ελληνική Πολιτοφυλακή, ένα σώμα όπως διατείνονται οι εμπνευστές του, άοπλο, αποτελούμενο από πολίτες από 18 ετών και άνω, αλλά και ανοικτό σε εν ενεργεία στρατιωτικούς, με στόχο:
"να ενισχύσει την ασφάλεια όλων των Πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα (ανεξαρτήτου θρησκεύματος η εθνικότητας). Ως μη κερδοσκοπικής φύσεως οργανισμός (ως παράρτημα του EKEO) σκοπό έχει να υπερασπίζεται αφιλοκερδώς την ασφάλεια όλων των Πολιτών εντός της επικράτειας της Ελλάδας, ένα καθήκον που έχει κάθε πολίτης μόνο που τώρα μπορεί να γίνει με συντεταγμένο και επιστημονικό τρόπο. Τα στελέχη της πολιτοφυλακής είναι εθελοντές Έλληνες πολίτες (με πιθανότητα έμμισθης σχέσης) που οργανώνονται σε ιεραρχημένες ομάδες ασφαλείας προκειμένου να διεξάγουν (φυσικά ΑΟΠΛΕΣ!) περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις έτσι ώστε: (α) να αποτρέπουν τη διάπραξη κακουργημάτων και αυτόφωρων πλημμελημάτων και (β) να συλλαμβάνουν αυτούς που διαπράττουν αυτόφωρα πλημμελήματα η κακουργήματα (σύμφωνα με το άρθρο 275 του ΚΠΔ προκειμένου να τους προσαγάγουν άμεσα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα η στον εισαγγελέα – όταν δεν είναι δυνατό αυτό από την Ελληνική Αστυνομία)."

Το καταστατικό της Πολιτοφυλακής μοιάζει να εμφορείται από δημοκρατικά ιδεώδη: "Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παραστρατιωτικές οργανώσεις η άλλες ένοπλες η άοπλες ομάδες που σκοπό έχουν την εμπλοκή τους σε ένοπλες η άοπλες συγκρούσεις. Καμία εκπαίδευση δεν γίνεται σε οπλικά συστήματα η στρατιωτικές επιχειρήσεις!
Δεν ανταγωνίζεται τα Σώματα Ασφαλείας αλλά αποτελεί σύμμαχο και υποστηρικτή τους όπου και όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις και οι νόμοι του κράτους.
Δεν είναι Ιδιωτική Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) και δεν συνάπτει εμπορικές συμβάσεις και συμβόλαια παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με φυσικά και νομικά πρόσωπα (γενικά δεν παρέχει τις υπηρεσίες του αρ.1 του ν.3707/2008).
Δεν αποτελεί δύναμη καταστολής πλήθους η ταραχών και δεν εμπλέκεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Δεν είναι πολιτικός οργανισμός και δεν υποστηρίζει κανένα πολιτικό οργανισμό. Τα στελέχη του προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και ιδεολογίες (Αριστεροί, Δεξιοί, Ανένταχτοι κλπ).
Σέβεται και τηρεί όλους τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και δρα στα πλαίσια του Συντάγματος.
Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά κοινωφελή, φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
Δεν διακατέχεται από φανατισμό, ρατσισμό η άλλα αντικοινωνικά αισθήματα κατά των μεταναστών, των αλλοδαπών και των μειονοτήτων. Στην Ελληνική Πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και οι νόμιμοι μετανάστες που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα και θέλουν να βοηθήσουν αφού αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τη νοοτροπία και τη γλώσσα των ομοεθνών τους που εμπλέκονται σε παραβατική συμπεριφορά (προϋπόθεση όμως είναι η πολυετής νόμιμη εργασία στην Ελλάδα)
Δεν παρέχει κάλυψη η υποστήριξη σε όποιον πολίτη ενταχθεί (έμμισθα η άμισθα) στην Ελληνική Πολιτοφυλακή όταν αυτός παραβιάζει τους νόμους του κράτους. Κάθε Έλληνας Πολιτοφύλακας εκπροσωπεί τον εαυτό του στις ενέργειες του και όχι την Ελληνική Πολιτοφυλακή που αποτελεί εθελοντικό σώμα (εκτός και αν υπάρχει ρητή εξουσιοδότηση της Ελληνικής Πολιτοφυλακής).
Αποτελείται από άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, υψηλό ήθος και δημοκρατικές πεποιθήσεις που θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο"
Δε κρύβουν όμως οι υπεύθυνοι τις προθέσεις τους για δημιουργία μισθοφορικού σώματος:
"Ευελπιστεί στο μέλλον να παρέχει έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν αποδείξει το ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια της ίδρυσης της Ελληνικής Πολιτοφυλακής."

Πάντως,καλού κακού, μετά το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ οι  υπεύθυνοι, εκτός από μήνυση για δυσφήμιση στην εφημερίδα  έκαναν κι ένα γενναίο κάλεσμα στις αριστερές οργανώσεις για συνεργασία: "η Ελληνική Πολιτοφυλακή θεωρεί ότι οι Αριστεροί (όπως και οι Δεξιοί) έχουν καλές πολιτικές απόψεις σε αρκετά θέματα και ότι οι Κομμουνιστές (όπως και οι Δεξιοί) είναι παλληκάρια που αν ενταχθούν στην κοινωφελή οργάνωση θα βοηθήσουν στην αποτροπή των επιθέσεων κατά των μεταναστών από ακραίες και βίαιες ομάδες. Ελπίζουμε να υπάρξει μια κατάλληλη συμβολή και σύντηξη μεταξύ των Αριστερών και των Δεξιών οργανώσεων εντός της Ελληνικής Πολιτοφυλακής και να ξυπνήσει η νεολαία της Ελλάδας από το λήθαργο των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Κομμουνιστές, Αριστεροί, Δεξιοί είναι όλοι υποκείμενοι στην εγκληματικότητα των συνοικιών και πρέπει να αντιληφθούν ότι την ώρα του τρόμου θα είναι μόνοι (και ίσως μόνα είναι και τα παιδιά τους)."

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ

Με σαφέστατα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, με σγκεχυμένες και αντιφατικές ιδέες και αόριστους πολιτικούς στόχους, χωρίς καμία επίφαση νομιμότητας και με εχθρικές διαθέσεις αντιθέτως, εμφανίζονται οι οργανωτες της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής που όπως λένε:

"Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή έχει έναν και μόνον Αντικειμενικό Σκοπό....να είναι ΕΤΟΙΜΗ την ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ....Οργανωμένη, Εκπαιδευμένη, Συντεταγμένη, Πειθαρχημένη, Ετοιμοπόλεμη, Ισχυρή...

Η Λαϊκή εξαθλίωση γιγαντώνεται...μαζί της θεριεύει και η Λαϊκή Οργή...η χρεωκοπία αναπόφευκτη....η εξέγερση της αγανακτισμένης φτωχολογιάς θ' ακολουθήσει αναπόφευκτα...αίμα και Χάος...αυτό βρίσκεται μπροστά μας...
Χάος που όμως "κάποιοι ανθέλληνες" θα σπεύσουν να "εκμεταλλευθούν". Και δη ΕΝΟΠΛΑ. Θα σπεύσουν να πλήξουν θανάσιμα την Εθνική Ασφάλεια πλήττοντας καίρια και συντριπτικά ανθρώπινους στόχους και κρίσιμες υποδομές.Πολίτης και Πολιτεία θα έπρεπε να τρέμουν και μόνον στην σκέψη του τι θα προκαλούσε πχ μια εκτεταμένη δολιοφθορά στο ηλεκτρικό δίκτυο ή στα πόσιμα νερά της Αττικής....και όχι μόνον...συνδυαζόμενοι αυτοί οι "οργανωμένοι ένοπλοι στρατοί" (πχ Ουτσεκάδες, Μουτζαχεντίν, και λοιποί "εγχώριοι μαυροκόκκινοι υποστηρικτές τους) πεμπτοφαλαγγιτών με ένα ιδιαζόντως εκτεταμένο οργανωμένο έγκλημα θα καταφέρουν στις (ούτως ή άλλως ανεπαρκείς, ψαλιδισμένες και απονευρωμένες) Δυνάμεις Ασφαλείας ένοπλα συντριπτικά πλήγματα που εκ των πραγμάτων δεν θα δύνανται αυτές να αντιμετωπίσουν. Αυτό θα δώσει σε κάποιους την "αφορμή" να "τραβήξουν το Στρατό από τα σύνορα" προκειμένου να "αντιμετωπίσει" την "εσωτερική κατάσταση". Κάποιοι "γείτονες" θα χαιρόντουσαν πολύ με κάτι τέτοιο.Αυτό δεν πρέπει ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ να επιτραπεί να συμβεί. Και μόνον ένας τρόπος υπάρχει.
Η παρουσία τότε μιας Οργανωμένης, Συντεταγμένης Ισχυρής Πατριωτικής Πολιτοφυλακής με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης Στρατιωτικής Μονάδας άμεσης ανταπόκρισης θα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.
Εκεί ΚΑΙ ΜΟΝΟ αποσκοπούμε....ως τότε, η Μονάδα οργανώνεται, εκπαιδεύεται και "δομείται στρατιωτικά" μέσα από απολύτως νόμιμα κανάλια.
Πατριώτες, η τύχη των παιδιών σας και του Έθνους σας βρίσκεται στα χέρια σας και μόνον. Κανενός άλλου.
Σας καλούμε να φορέσετε θαρραλέα την ΦΑΙΟΠΡΑΣΙΝΗ και να ενισχύσετε τις Μάχιμες Γραμμές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής....
Προτού είναι απολύτως αργά για οτιδήποτε..."

Ιδρυτής της οργάνωσης που δεν φαίνεται να έχει σοβαρή συμμετοχή - ακόμα- είναι κάποιος Γιώργος Ανεστόπουλος ή γεράκι του αιγαίου, που πράγματι στρατολογεί άτομα μέσω του facebook, ενώ στη σελίδα του βλέπουμε φίλους από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά κυρίως νοσταλγούς της "επανάστασης της 21ης Απριλίου" και άλλων τέτοιων φρονημάτων... Απαντώντας στο ρεπορτάζ του Εθνους οι υπεύθυνοι τρης οργάνωσης παραδέχονται ότι κάνουν ασκήσεις στα βουνά με "airsoft" δηλαδή απομιμήσεις όπλων με ψεύτικες σφαίρες για "παιχνίδια" προσομοιωσης πολέμου. "Για να μπορούμε την κρίσιμη στιγμή – εάν κι εφόσον χρειαστεί - να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας." λένε. Οι συγκεκριμένοι πατριώτες με τελευταία τους ανακοίνωση δηλώνουν  έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό" που θα επιχειρήσει να σταματήσει τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου:
"Η άλλη πλευρά του νομίσματος κάνει αυτό που έκανε πάντα: καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας στον λαό μιλώντας για ''ακροδεξιούς'' εφέδρους και άλλους, που θα επιχειρήσουν να καταλύσουν την παρέλαση και στοχοποιούν πρόσωπα και εφημερίδες. Είναι φυσικό να έχουν αυτή την αντίδραση γιατί είναι νωπές στο μυαλό τους οι μνήμες της ήττας, είναι οι ίδιοι που δηλώνουν οτι η επανάσταση του '21 ήταν ταξική, είναι οι ίδιοι που πούλησαν την Μακεδονία στους Κομιτατζήδες, και μας κάνουν τώρα μαθήματα πατριωτισμού.. Μαθήματα σε αυτούς που έχουν κάνει σκοπό ζωής την πίστη στο έθνος και την εθνική λαϊκή κυριαρχία κόντρα σε κάθε νεοταξικό όπλο.

Δηλώνουμε λοιπόν οτι, όχι μόνο θα παραστούμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για να αποδώσουμε τιμή στις ένοπλες δυνάμεις, στους φρουρούς του έθνους μας, αλλά θα είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης απέναντι σε όποιον ανεγκέφαλο επιχειρήσει να την σταματήσει."

Το συγκεκριμένο κείμενο εμφανίζει και τη μορφή του Κολοκοτρώνη και δίπλα τη ρήση του γέρου του Μοριά "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Να σημειωθεί ότι υπάρχουν σελίδες facebook της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν και παραρτήματα) σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Κρήτη, όπου έχουν δηλώσει "φίλοι" και κάποιοι χανιώτες, που μάλλον δεν αντιληφθηκαν ακόμα το χαρακτήρα της οργάνωσης.


ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε όλα αυτά βεβαίως υπάρχει και το αντίπαλο...δέος που εμφανίζεται ως προσπάθεια συγκρότησης Λαϊκής Δημοκρατικής Πολιτοφυλακής από αριστερές οργανώσεις. Στο blog "Βαθύ Κόκκινο" διαβάζουμε τις αρχές των επίδοξων ιδρυτών της:
"Είναι πια επιτακτική ανάγκη η δυναμική περιφρούρηση του κινήματος, η προστασία των πολιτών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του και η απόκρουση κάθε είδους καθεστωτικής βίας και προβοκάτσιας, όπως έχουμε δει επανειλημμένα να γίνεται.

Ένα τέτοιο σώμα άμυνας του λαϊκού κινήματος απαιτεί εθελοντές, αγωνιστές ορκισμένους στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, αφοσιωμένους στην ιδέα της επανάστασης, συνεχιστές των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, προστάτες των ανέργων & εργαζομένων Ελλήνων και ξένων, ικανούς να παρέχουν δυναμική περιφρούρηση, ιατρικές, νομικές & τεχνικές υπηρεσίες.

Στην υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί –μόνο φασίστες και παντός είδους ρατσιστές δεν μπορούν να είναι δεκτοί.

Κάθε κόμμα, οργάνωση, σωματείο και συλλογικότητα, καλείται να διαδώσει αυτό το κάλεσμα και να συμβάλει ενεργητικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ανένταχτοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, φύλου κι εθνικότητας πρέπει να πάρουν την υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας στα χέρια τους.

Η λαϊκή αυτοάμυνα αποτελεί κοινή υπόθεση όλων μας και γιαυτό είναι ένα μετωπικό εγχείρημα: καλούμε όλους όσοι συμφωνούν, ατομικά και συλλογικά, να μετάσχουν στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας που θα θέσει σε τροχιά υλοποίησης τη λαϊκή αυτοάμυνα.

Πρέπει να συγκροτήσουμε μια μεγάλη κεντρική ομάδα δημοκρατικής πολιτοφυλακής και αυτοάμυνας.  Θα βοηθήσει μια τέτοια οργάνωση να ενώσει την πραγματική αριστερά και να την δυναμώσει.  Η ΔΠ (Δημοκρατική Πολιτοφυλακή) θα είναι πάντα και παντού παρούσα (και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης) για να περιφρουρήσει το λαό –ιδίως τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, τους μισθωτούς, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και τους άνεργους – από τις επιθέσεις που δεχόμαστε από το κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) και τους εκπροσώπους και υπηρέτες του, τους πολιτικούς, τις τράπεζες, τους αστούς και τους μπάτσους!

Εμείς δεν είμαστε ούτε κόμμα ούτε οργάνωση.  Είμαστε όμως άτομα από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου (Περιστέρι, Πέραμα, Αμπελόκηποι, Βύρωνα, Χολαργός, Πικέρμι, Ραφήνα, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Κερατέα, Άρτέμιδα, Κουκάκη, Κάντζα) που θέλουμε να βοηθήσουμε να συγκροτηθεί μια Δημοκρατική Πολιτοφυλακή."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates