9/3/12

Καπηλεύεται έργα και δουλειά άλλων για να δείξει ότι έκανε έργο ο Σκουλάκης

Εκτός από ανήθικο είναι και ανέντιμο να καπηλεύεσαι δουλειά που έχουν κάνει άλλοι και να την παρουσιάζεις σα δική σου. Είναι κρίμα που ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης, προσέφυγε σ' αυτή τη λύση προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανύπαρκτο έργο κατά τη διάρκεια του απολογισμού του για το 2011.
Τί μας είπε ο Δήμαρχος;
«καταφέραμε να πετύχουμε την έγκαιρη προσαρμογή του νέου Δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη, να οργανώσουμε αποτελεσματικά τις λειτουργίες του νέου Δήμου μας, να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου μας με εξορθολογισμό των δαπανών και αύξηση των εσόδων". 
Δεν ξέρω πώς θεωρείται εξορθολογισμός σε έναν παλιό Δήμο να αυξάνεις τα δημοτικά τέλη κατά ένα ολόκληρο ευρώ, τιμωρώντας τους Δημότες του για τη διαχείριση των προηγούμενων δημοτικών του αρχόντων.

Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στην κατεδάφιση του Λιμενικού Περιπτέρου, στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Αλλά από οτι ξέρουμε η κατεδάφιση του Λιμενικού Περιπτέρου, ήταν αμφιλεγόμενη τόσο ως προς τις αιτιάσεις της όσο και ως προς το αποτέλεσμα. Οσο για τις κρουαζιέρες, είναι πασίγνωστο ότι ο κ. Σκουλάκης το μόνο που συνεισέφερε ήταν η υποδοχή των επισκεπτών. Γιατί τις συμφωνίες με τις εταιρείες τίς έκαναν κάποιοι ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Σούδα και το Ακρωτήρι, που αγαπούνε τον τόπο τους. Κι αν θυμάμαι καλά, η προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους μεθοδεύτηκε από άλλους αντίστοιχους τοπικους τουριστικούς παράγοντες.
Αλλά το πιο ακραίο ήταν το: «δώσαμε επιτυχώς τη μάχη των Αγίων Αποστόλων, της πισίνας του πρώην Ξενία και των Τάφων των Βενιζέλων», επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «η περιοχή των Αγίων Αποστόλων είχε δοθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης και ο ομιλών την έβγαλε».
Ελεος κ. Σκουλάκη! Οταν επί μία δεκαετία σχεδόν η Επιτροπή πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων έδινε τις μάχες της μαζί με την τοπική κοινωνία, εσείς είσασταν στη Βουλή και ψηφίζατε μνημόνια..... Οσο για το Ταμείο Αποκρατικοποίησης, ας πει κάποιος στο Δήμαρχο ότι είτε του παραχωρήθηκαν οι Αγιοι Απόστολοι, η πισίνα και ο Προφ. Ηλίας είτε όχι, ό,τι έχει και δεν έχει η περιουσία όλων των Δήμων της χώρας, έχει περάσει στα χέρια του Ταμείου Αποκρατικοποίησης. Ας μή μας δουλεύει λοιπόν άλλο. Γιατί μπορεί την ενημέρωση της αφελούς χανιώτικης μάζας να την μονοπωλούν κάποιοι μεγαλο-εκδοτο-καταστηματάρχες, αλλά υπάρχουν και δημοσιογράφοι με μνήμη, στον τόπο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates