4/4/12

ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Και χαράτσι και ΦΑΠ για 2011 και 2012

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 και το χαράτσι στα ακίνητα και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας συμμερίζονται όπως φαίνεται στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.


Το θέμα έχει συζητηθεί σε επίπεδο χαμηλόβαθμων στελεχών με την τρόικα, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει ενδείξεις ότι ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ συναινούν είτε στη μείωση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), είτε στη μετάθεση πληρωμής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι εξωπραγματική η αναζήτηση ενός ενιαίου φόρου από την τρόικα, που θα αποφέρει το επόμενο έτος τα υποθετικά έσοδα και των δύο φόρων μαζί. Όπως σημειώνει η ΠΟΜΙΔΑ, χρειάζεται οπωσδήποτε η αναστολή επιβολής του ΦΑΠ, για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Διαφορετικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων προειδοποιεί πως θα υπάρξει πλήρης παύση καταβολής φόρων ακίνητης περιουσίας.

Στα πλαίσια του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για την ετήσια φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας από 1.1.2013 είναι η εξής: Να διατηρηθεί το χαράτσι με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και να καταργηθεί ο ΦΑΠ ή να καταργηθεί το χαράτσι και να θεσπιστεί μια και μόνη νέα μορφή ετήσιου φόρου με συντελεστές κάτω από το μισό από τους ήδη ισχύοντες στο ΦΑΠ, χωρίς αφορολόγητο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates