14/1/14

Βρετανική δωρεά η καταστροφή των χημικών της Συρία στη Μεσόγειο

πηγή: Το κουτί τη Πανδώρας
Με βρετανική δωρεά εξοπλισμού, αξίας 3 εκατ. ευρώ, θα καταστραφούν απο τις ΗΠΑ τα χημικά όπλα της Συρίας, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης, Μάλτας και Λιβύης, προκαλώντας έντονη ανησυχία για μεγάλη καταστροφή στην κλειστή θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου.
Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να παράσχει στις ΗΠΑ ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση στη χρήση του για να τις βοηθήσει στην καταστροφή των συριακών χημικών όπλων σε πιο γρήγορο χρόνο.
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ τόνισε, σε γραπτή του δήλωση προς το κοινοβούλιο τη Δευτέρα, ότι η χώρα του σχεδιάζει να δωρίσει εξοπλισμό αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ στις ΗΠΑ, με τη χρήση του οποίου η επεξεργασία των χημικών στοιχείων θα γίνει σε ταχύτερο χρόνο.
Μέρος του συριακού χημικού οπλοστασίου θα καταστραφεί εν πλω σε αμερικανικό πλοίο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό τα διεθνή ύδατα μεταξύ Κρήτης, Μάλτας και Λιβύης. Κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στην Ελλάδα. Πολλοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλη καταστροφή που θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Χαρακτηριστική ειναι η δήλωση του ειδικού συνεργάτη του Δημόκριτου, κ. Ν. Κατσαρός ο οποίος σημειώνει ότι "δεν θα μπορεί να κολυμπήσει άνθρωπος στις ακτές της Κρήτης και της Νότιας Ελλάδας" και ότι "υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης ψαριών που θα επιφέρουν απειλή στη δημόσια υγεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates