23/5/12

Η αντεπίθεση της Χούντας

Του Γιώργου Γυπάκη - Δημοσιογράφου
Είναι ανηλεής και απίστευτη η επίθεση αυτή που γίνεται ενάντια στην κυρίαρχη τούτη τη στιγμή αντιμνημονιακή δύναμη, το ΣΥΡΙΖΑ. Από το σύνολο των τηλεοπτικών δημοσιογράφων σχεδόν έχει χαθεί κάθε υπόλλειμα δεοντολογίας, κάθε ηθική, κάθε ψήγμα αντικειμενικότητας. Σε επίπεδο δημοκρατικών θεσμών, η επίθεση που γίνεται  είναι πέρα από κάθε λογική. Ποιοί φοβούνται τόσο πολύ μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ; Αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο με αυτές τις επιθέσεις, η απίστευτη διαφθορά, η διαπλοκή των ΜΜΕ με τα ντόπια και διεθνή εργολαβικά συμφέροντα της χώρας, που επιθυμούν μια χώρα προτεκτοράτο, που επιθυμούν να μετατρέψουν το λαό σε λαό σκλάβων. Μια φτηνή εργατική δύναμη χωρίς προοπτική, χωρίς παιδεία, χωρίς δημόσια υγεία, χωρίς βιοτικο και πολιτιστικό επίπεδο. Ποτέ άλλωτε δεν εκδηλώθηκαν τόσο απροκάλυπτα τα συμφέροντα των νταβατζήδων του πολιτικού κατεστημένου και ο βρώμικος ρόλος των καθεστωτικών δημοσιογράφων - που φτάνει στο όριο της εθνικής προδοσίας.

Ακόμα, αποκαλύπτεται ο ολοκληρωτικος δοσιλογισμός στους δυνάστες της χώρας, η εξαφάνιση κάθε ίχνους εθνικής αξιοπρέπειας εκ μέρους των ηγετών του μνημονιακού μπλόκ, που αφήνουν την πολιτική ζωή της χώρας να σύρεται από κάθε είδους ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της. Είναι απίστευτο το ότι ακόμα και το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Μέρντοχ παρενέβη στα εσωτερικά μας, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο όμως που καταφέρνουν με τις συνεχείς παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά της χώρας, τις απειλές και τους εκβιασμούς τους, οι διάφοροι Υπουργοί της Τρόικας είναι να εκθέτουν τους εντόπιους υπαλλήλους τους Σαμαρά και Βενιζέλο επιβεβαιώνοντας πως θεωρούν την Ελλάδα προτεκτοράτο της Γερμανίας και όχι κυρίαρχο κράτος. Γιατί κανείς στην Ευρώπη δε θα τολμούσε να κάνει σε ένα κυρίαρχο κράτος αυτό που κάνουν τώρα η Μέρκελ και η συμμορία της.
Κι ύστερα, δεν πρέπει να ξεχνάμε - η διενέργεια ελεύθερων  εκλογών δεν αναιρεί το πώς φτάσαμε ως εδώ, με καταπατημένο το μισό Σύνταγμα, με περιστολή βασικών δημοκρατικών ελευθεριών, με καταστολή κάθε ειρηνικής διαμαρτυρίας, με μια ιδιότυπη χούντα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τώρα αυτό που εδώ κα μήνες αρνούνταν να δεχτεί, ότι δηλαδή η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και όχι  σε κατάσταση ταξικού πολέμου, όπως διατείνονταν τα στελέχη του.
Λάθος, ακόμα και τώρα, που τα στελέχη του δεν αξιοποιούν όσο θα έπρεπε τις συνέπειες του μνημονίου στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και τον κίνδυνο για την εδαφική μας ακεραιότητα που εγκυμονεί το ξεπούλημα των τουριστικών μας λιμανιών στον κυριότερο τουριστικό ανταγωνιστή μας, τους Τούρκους, αλλά και την παράδοση της αντιπυρικής προστασίας της χώρας σε αυτούς που την έκαψαν πριν από λίγα χρόνια, δηλαδή πάλι τους Τούρκους (που απετράπη ευτυχώς από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου). Δεν υπάρχουν πιο τρανταχτά παραδείγματα αναίσχυντης προδοσίας από αυτά, που αναδεικνύουν στο έπακρο, το που μας κατευθύνει το μνημόνιο.
Εχω  γράψει κι άλλη φορά, ότι αυτή η light αντιμετώπιση των μνημονιακών προδοτών δε με εκφράζει και πιστεύω ακράδαντα ότι καθώς διανύουμε αυτόν τον ανορθόδοξο πόλεμο , δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις τους προδότες με ευγενεια σε τηλεοπτικές συζητήσεις ενώ θα έπρεπε να τους δικάζεις σε έκτακτα στρατοδικεία. Δέχομαι όμως, ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποδεχτώ και να στηρίξω, παρά τις διαφωνίες μου με δευτερεύοντα σημεία του πολιτικού του προγράμματος, το ΣΥΡΙΖΑ, ως τη μόνη δύναμη τώρα που μπορεί να κερδίσει τη δυνατότητα σχηματισμού μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης που όμως θα ελέγχεται, από τα αντιμνημονιακά κόμματα που πιθανόν θα του δώσουν ψήφο ανοχής, αλλά κυρίως από το σύνολο της κοινωνίας που θα παρακολουθεί στενά το έργο του.
Η ολομέτωπη αυτή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και κατά του Καμμένου), δεν ωφελεί παρά μόνο το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, που το συσπειρώνει δίπλα στο θύμα των επιθέσεων. Ταυτόχρονα όμως πολώνει τις δύο πλευρές και είναι θέμα χρονου να βρεθούμε σε βίαιη σύγκρουση (γιατί είναι σίγουρο πως θα γίνει σύγκρουση) οι αντιμνημονιακοί με τους μνημονιακούς Ελληνες.... Ισως όμως, ακόμα και αυτός ο χρόνος μπορεί να προσδιοριστεί, στο επόμενο εξάμηνο μετά τις εκλογές, αν το αποτέλεσμα έχει αρνητικό πρόσημο στις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Το επικοινωνιακό πλεονέκτημα του  ΣΥΡΙΖΑ

Θα πρέπει, τις επόμενες μέρες να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο το επικοινωνιακό πλεονέκτημα του Τσίπρα έναντι στο Σαμαρά που οι δημόσιες εμφανίσεις του που χαρακτηρίζονται από υποκριτικούς μορφασμούς και  χειρονομιες που προδίδουν μια στημένη εξωλεκτική παρουσία, τον κάνουν να μοιάζει με μαριονέτα, που κανέναν δεν πείθει. Να αξιοποιηθεί επίσης, επικοινωνιακά από το ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι η συνεργασία του Σαμαρά με την Ντόρα, που σήμερα είναι μια απο τις πιο αντιδημοφιλείς πολιτικούς στη χώρα καθώς απροκάλυπτα στηρίζει και ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΙ τις μνημονιακές πολιτικές δεν του αποδίδει τίποτα θετικό. Οπως δεν του αποδίδει και η συνεργασία με τους ως τώρα ακροδεξιούς πρωτοκλασάτους του Κρατζαφέρη, που θα πρέπει σε κάθε εμφάνιση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δημόσια, να υπενθυμίζεται στην κοινή γνώμη, ο ρόλος που έπαιξαν στη μισητή κυβέρνηση Παπαδήμου, οι κωλοτούμπες τους ως βουλευτές του ΛΑΟΣ, αλλά κυρίως η έλλειψη σοβαρότητας του Αδωνι Γεωργιάδη και το φασιστικό παρελθόν των Βορίδη και Πλεύρη που εκθέτει τη ΝΔ και εξοργίζει πολλούς από τους ψηφοφόρους της.
Είμαι της δημοσιογραφικης σχολής που θεωρεί ότι πρέπει να χτυπάς το σύστημα με τα ίδια του τα μέσα. Η αξιοποίηση του πολιτικού μάρκετιγκ, αλλά και της προπαγάνδας (με την απαιτούμενη λάσπη και μετρημένες δόσεις λαϊκισμού), όσο κι αν δεν αρέσουν στους παραδοσιακούς αριστερούς, είναι χρήσιμες προκειμένου να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα θετικό για τη χώρα και το λαό της.
Εαν τις επόμενες μέρες ενισχυθεί το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με μια ομάδα επικοινωνιολόγων που θα αξιοποιήσουν το συγκριτικό του πλεονέκτημα και θα προστατεύσουν τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας από λάθη τύπου "Ολαντρέου",  εάν τέλος, επιτευχθεί η οργάνωση ενός debate πολιτικών αρχηγών των τριών πρώτων κομμάτων τουλάχιστον, όπου είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας μπορεί να σαρώσει, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη νίκη στο τσεπάκι του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates