26/6/12

Με αυτοδικία η προστασία ενός κοινωνικού αγαθού

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γι αυτά τα κτήνη που κόβουν το ηλεκτρικό στις φτωχές οικογένειες, από την αυτοδικία. Εκεί μας οδηγεί η ανάλγητη πολιτική του μνημονίου.
Αναφέρεται ότι καθημερινά κόβονται 50 ρεύματα στα Χανιά. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν και στ' αυτιά των κινηματιών ενάντια στα χαράτσια, που μετά τις εκλογές προσπαθούν να αναδιοργανωθούν. Πρόσφατα μάθαμε για μια περίπτωση μιας οικογένειας όπου ο μισθός της μητέρας μειώθηκε (με παρακρατήσεις από δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών) στα 50 ευρώ! ενώ ο πατέρας δεν πληρώνεται τακτικά.
Πώς απαντάς, εκτός από την επανασύνδεση του ρεύματος σ' αυτή την οικογένεια;
Πώς απαντά ο πατέρας που θα πετύχει τον εργολάβο να του κόβει το ρεύμα; Θα φοβηθεί τις συνέπειες ή θα προστατεύσει με κάθε κόστος το δικαίωμά του στον ηλεκτρισμό;
Μήνες μετά από τη δέσμευση του Διοικητή της ΔΕΗ στα Χανιά κ. Κουφάκη ότι θα υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανοχή σε κοινωνικό επίπεδο -"λέμε στους εργάτες αν βρουν αντίσταση να μην εμπλακούν σε διένεξη με τους ιδιοκτήτες" - μήνες μετά την απόφαση του ΣτΕ που αποδεσμεύει τα χαράτσια του ΕΕΤΗΔΕ από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, η αναλγησία της ΔΕΗ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η νέα κατεύθυνση προς τους εργολάβους ή τους υπαλλήλους που κόβουν το ρεύμα είναι, αν βρουν αντίσταση να καλούν την αστυνομία.
Το αντιμνημονιακό κίνημα έχει αρχίσει και κατασταλάζει πολιτικά: αίτημά μας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση μιας ελάχιστης ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους κατ' εφαρμογή της αρχής ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.
Στο μεταξύ, αν κάποιος έρθει να σου κόψει το ρεύμα επειδή δεν είχες να το πληρώσεις γιατί σε απέλυσαν, απλά, σάπισε τον στο ξύλο και αστον να....φωνάξει την ανύπαρκτη αστυνομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates