6/7/12

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ....ΚΟΡΟΪΔΑ!

Πριν καν προλάβουν να "μπουν" στη Βουλή για τις προγραμματικές τους δηλώσεις τα τρία κόμματα που εκλέχθηκαν υποσχόμενα επαναδιαπραγμάτευση "τώρα που το κλίμα είναι κατάλληλο στην Ευρώπη" απέδειξαν ότι εξαπάτησαν το λαό. Επαναδιαπραγματευση τέλος κορόιδα, λένε σε όλους τους τόνους η ξένη και η εντόπια τρόικα, βγάζοντας με θράσος τη γλώσσα στους ψηφοφόρους που πίστεψαν πως θα τους σώσουν οι ίδιοι που κατέστρεψαντη χώρα.             
 
Τώρα, ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας όλων των εποχών, ξανά με πρόφαση μια "επαναδιαπραγμάτευση" που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ενώ ήδη άρχισε να διαφαίνεται ποιός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των Ευρωπαίων όταν "διέταζαν" τους καθυστερημένους έλληνες τί να ψηφίσουν: να αρπάξουν όλο τον πλούτο της χώρας και μετά να την πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, σα στημένη λεμονόκουπα. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα κορόιδα:



Πηγή: Επίκαιρα
Στην πρώτη του συνάντηση με την τρόικα, από την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τις βασικές θέσεις του για το μέλλον της οικονομίας, όπως αυτές προσδιορίζονται από την επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς κατά την 50λεπτη συνάντηση που είχε με τους δανειστές στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε ότι «πρώτα πρέπει εμείς να εφαρμόσουμε πολιτικές, να έχουμε απτά αποτελέσματα να δείξουμε, και μετά να διεκδικήσουμε επαναδιαπραγμάτευση». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στους εκπροσώπους της τρόικας το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει την ιδιοκτησία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.


Σημασία αποδίδει η κυβέρνηση και στη συνάντηση που θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών με το κλιμάκιο της τρόικας, καθώς την επομένη ο Γιάννης Στουρνάρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για θα συμμετάσχει στο Eurogroup. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι όποιες αποφάσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων να μην απαιτούν την έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια κάτι που θα περιπλέξει την κατάσταση και θα ανοίξει νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.


Νωρίτερα σήμερα η τρόικα συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Στουρνάρα. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου. Η συζήτηση με τον κ. Στουρνάρα διήρκεσε περίπου δύο ώρες, χωρίς να γίνουν δηλώσεις μετά τη λήξη της.


Τρόικα σε Στουρνάρα: «Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά»


Άλλωστε τα δύσκολα για τον νέο υπουργό Οικονομικών αρχίζουν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.


Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τους δημοσιογράφους μετά την παραλαβή του υπουργείου που ακολούθησε την ορκωμοσία του.


«Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» φέρεται να είπε η Τρόικα στον Γ.Στουρνάρα στη συνάντηση που είχαν το πρωί. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός, λέγοντας ότι τα στελέχη της Τρόικας του ανέφεραν χαριτολογώντας και ότι ο ίδιος τους απάντησε «το γνωρίζω».


Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η επίσκεψη της τρόικας που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα. «Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Είμαι όμως αισιόδοξος, βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Είναι μακρύ και χρειάζεται υπομονή» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.


Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε χαρούμενος που παραδίδει το υπουργείο σε έναν παλιό του φίλο και συγκάτοικο πριν από 30 χρόνια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Ξέρετε πόσα έχουμε περάσει τα τελευταία 3 χρόνια. Εύχομαι τα επόμενα να είναι καλύτερα και επί των ημερών του κ. Στουρνάρα η χώρα να βγει από την κρίση», κατέληξε.



Η τρόικα έχει ήδη λάβει από τον απερχόμενο υπουργό Γ.Ζανιά ενημέρωση για την πορεία των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων και στις επαφές που θα έχει τις επόμενες 72 ώρες με τους υπουργούς της κυβέρνησης θα συζητήσει επί συγκεκριμένων μεγεθών.


Οι πρώτες αυτές διερευνητικές επαφές έχουν τον χαρακτήρα μιας πρώτης γνωριμίας των υπουργών με τους κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ματίας Μόρς (ΕΕ) και θα υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση για τα θέματα του κάθε χαρτοφυλακίου.


Πάντως η τρόικα θα επιμείνει στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής του προγράμματος και της κάλυψης των δημοσιονομικών αποκλίσεων.

Θα εστιάσουν, δε, στις υστερήσεις στα φορολογικά έσοδα, στην καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, στις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, στην εφαρμογή των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, στις συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων και στην υλοποίηση 15.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα.


Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του θα δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα για επανεκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων, επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης, καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών, αναδιάρθρωση των δημόσιων φορέων και εξυγίανση των ΔΕΚΟ.


Στα μέσα Αυγούστου το νωρίτερο θα ξεκαθαρίσει και το εάν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να αξιώσει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να γίνει βάσει των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates