11/7/12

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - τον φέρνουν οι δοσίλογοι της Περιφέρειας και άλλοι υποτελείς...

Ετοιμάζονται να....κακωσορίσουν πάλι το γερμανό τοποτηρητή της Ελλάδας, Φούχτελ, τα αντιμνημονιακά κινήματα του Ηρακλείου. Ο υφυπ.Εργασίας της Γερμανίας θα παρευρεθεί στη συνάντηση φορέων της Κρήτης και της Γερμανίας που θα γίνει στο ΙΤΕ, με θέμα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.
Στην αυριανή συνάντηση παρουσία του κ. Φούχτελ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων, Οργανισμών Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η κλειστή υπηρεσιακή εκδήλωση υλοποιείται με συντονιστή την Περιφέρεια Κρήτης, που ανάγεται πλέον σε "τοπικό θύλακα δοσιλόγων".
Θα συζητηθούν θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης. Σε επόμενο στάδιο στόχος είναι μετά και την συγκεκριμενοποίηση των πεδίων συνεργασίας στους ανωτέρω τομείς, να ακολουθήσουν άμεσες συνεργασίες μεταξύ των φορέων και των επιχειρήσεων της Κρήτης με αντίστοιχες της Γερμανίας και ιδιαίτερα της περιοχής Μέλανα Δρυμού.
Ο κατοχικός Υπουργός Φούχτελ, φτάνει στο νησί μας μετά από αντίστοιχες συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας. Κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη ο κ. Φούχτελ θα συνοδεύεται από ανώτερα στελέχη και παράγοντες του Υπουργείου του και φορέων της Γερμανίας. Ευτυχώς, γιατί έτσι θα μπορέσουν περισσότεροι να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για τη γνώμη που έχουμε εδώ στην Κρήτη για τους γερμανούς κυβερνητικούς.

"Φούχτελ είσαι ανεπιθύμητος

* Fuchtel du bist unerwȕnscht


Για ακόμα μία φορά δηλώνουμε την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία μας για την υποτελή στάση της Περιφέρειας Κρήτης, δήμων και επαγγελματικών φορέων έναντι του Γερμανού τοποτηρητή της Μέρκελ που επισκέπτεται εκ νέου το νησί μας.

Οι πολίτες της Κρήτης δηλώνουμε πως «δεν πουλάμε» ούτε στον κ. Φούχτελ ούτε στην κουστωδία συμβούλων και επιχειρηματιών που έρχονται ως νέοι κατακτητές στο νησί.

Εναντιωνόμαστε στην εκποίηση του πλούτου της περιοχής μας (εκτάσεις για ανανεώσιμες πηγές, πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, πρώην βάση Γουρνών κτλ) που υποκρύπτονται στον όρο «ανταλλαγή τεχνογνωσίας».

Δηλώνουμε αντίθετοι στις μπίζνες που ετοιμάζει δια του κ. Φούχτελ στην Κρήτη η γερμανική κυβέρνηση (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση φυσικών πόρων κτλ).

Διαμαρτυρόμαστε για την υποτέλεια που επιδεικνύουν οι τοπικές αρχές, με πρώτους την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και δήμους του νησιού έναντι του τοποτηρητή Φούχτελ. Αναρωτιόμαστε στη βάση ποιου προεκλογικού προγράμματος των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων ζητείται η τεχνική βοήθεια των Γερμανών.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, ειδικά για τα χαροκαμένα χωριά της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας και ρωτάμε ευθέως τον Περιφερειάρχη Κρήτης τι απαντήσεις έλαβε από τον κ. Φούχτελ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δηλώνουμε ότι θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για μετατροπή της Κρήτης και της Ελλάδας σε τόπο με φτηνό εργατικό δυναμικό, σε χώρα ραγιάδων και εργαζομένων χωρίς το παραμικρό δικαίωμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Θα διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Φούχτελ αύριο Πέμπτη, στις στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ όπου προγραμματίζεται η συνάντησή του με τις τοπικές αρχές. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουμε υπαίθρια συνέντευξη Τύπου εκθέτοντας τις ενστάσεις μας για τα σχέδια ξεπουλήματος του τόπου μας.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να βρεθούν στο πλευρό μας
στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, στις Βούτες, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 8.00 το πρωί


Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Πολίτες κατά του Χρέους
Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates