2/7/12

Ψήφισμα Καθηγητών Γυμνασίου Κουνουπιδιανών για το Στεγαστικό Πρόβλημα

Σε συνέχεια του ψηφίσματος για το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου μας, που ψηφίσαμε το Μάρτιο 2012, με δεδομένο επίσης ότι τα απολυτήρια από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής Ακρωτηρίου οδηγούν το συνολικό αριθμό των μαθητών σε 400κόσιους, δηλώνουμε τα εξής:
·         Μόνιμη και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αυτό θα δοθεί με τη δημιουργία δεύτερου Οργανισμού Γυμνασίου – κτηρίου στην περιοχή. Να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα αυτό.
·         Πέρασε και η φετινή χρονιά χωρίς να γίνει η παραμικρή κίνηση αντιμετώπισης ενός γνωστού, χρονίζοντος προβλήματος και τώρα οδηγούμαστε σε στεγαστικό αδιέξοδο για το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, χωρίς πλέον να υπάρχει η δυνατότητα αξιοπρεπούς υποδοχής όλων των καινούργιων μαθητών της περιοχής.
·         Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στην υπάρχουσα υποδομή της σχολικής μονάδας για να χωρέσουν κι άλλοι μαθητές. Η ενδεχόμενη κατάργηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η ενδεχόμενη προσθήκη επιπλέον αιθουσών στα προαύλια, ή η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, απλά υποβαθμίζουν δραματικά την καθημερινότητα μαθητών - καθηγητών, αλλά και τη διδασκαλία. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να απασχολήσουν και τους γονείς.
·         Με γνώμονα τη σωστή λειτουργία του σχολείου και στοιχειώδη παιδαγωγικά κριτήρια, καλούμε τους υπεύθυνους να δώσουν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα.
Κουνουπιδιανά,     30 Ιουνίου 2012
Υπογραφές οι καθηγητές:


Κουράκης Νεκτάριος
Βεργεράκη Ευγενία
Μανταδάκη Μαρία
Σταθουλοπούλου Σταυρούλα
Μανουσάκης Κων/νος
Αδαμοπούλου Ευαγγελία
Φραγκιουδάκη Καλλιόπη
Κωστής Δημήτρης
Δεικτάκη Άννα
Γεωργουδή Μαριγώ
Αναστασάκης Δημήτρης
Ψωματάκης Δημήτρης
Χατζηδάκη Βασιλική
Λυκάκη Σταυρούλα
Θεοχάρη Ασπασία
Λυκάκη Ελένη
Πανταζή Ελένη
Κοκουράκη Χριστίνα
Τσουρλάκη Ασπασία
Νικολαίδου Βέρα
Πλάκας Δημήτρης
Καρδαμάκης Νικόλαος
Ζακυνθινάκης Γεώργιος
Φασαράκης Ιωάννης
Κατερινάκη Βασιλική
Παγούνας Γεώργιος
Μπασιάς Νικόλαος
Π. Ιερεμίας Χλιαράς
Κακαουνάκης Αρτέμης
Ράος Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates