2/7/12

Χιλιάδες επισκέπτες στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ των Χανίων που ολοκληρώθηκε την Κυριακή με χιλιάδες επισκέπτες να έχουν περάσει από τα περίπτερα, τις πολιτικές συζητήσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του.  Η άψογη διοργάνωση και η τεράστια συμμετοχή νέων κυρίως Χανιωτών αλλά και δεκάδων συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων των Χανιων  στα περίπτερα κατέδειξε την πλειοψηφική παρουσία των υγιώς σκεπτόμενων, δημοκρατικών πολιτών. 
Τον απολογισμό του Φεστιβάλ κάνουν οι διοργανωτές στο κείμενο που ακολουθεί:


Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ των Χανίων, η πιο σημαντική γιορτή του αντιρατσιστικού κινήματος, φέτος έκλεισε αισίως τα εφτά. Το 7ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ τελείωσε, αφήνοντας μια νότα ελπίδας και αλληλεγγύης μπροστά στην δύσκολη εποχή που ζούμεΌλοι όσοι το επισκεφτήκαν, που γεύτηκαν τα φαγητά του κόσμου, που άκουσαν μουσικές, που συζήτησαν, έδειξαν ότι απέναντι στην βαρβαρότητα απαντάμε με αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη στους μετανάστες, στους νέους, στους ανέργους, όλους αυτούς οπού η κρίση, δεν τους χαρίστηκε. Αντιπαραθέσαμε την κοινωνική αλληλεγγύη στις ρατσιστικές διακρίσεις, την πολυεθνική ενότητα στην ξενοφοβία, το διεθνισμό στον εθνικισμό. Αυτή είναι η ελπίδα όλων μας, ελλήνων και ξένων, λευκών και έγχρωμων, χριστιανών, μουσουλμάνων και άθεων. Όλοι μαζί, μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα αλλά και ευαίσθητοι πολίτες, αποδείξαμε ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν είναι μονόδρομος υπάρχουν και η φιλοξενία, η αλληλεγγύη, ο διεθνισμός


Όλοι όσοι επισκεφτήκαν το Πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών το Σαββατοκύριακο, φώναξαν με την παρουσία τους, ότι οι φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις ή πρακτικές δεν έχουν θέση τόσο στην χανιώτικη όσο και στην ελληνική κοινωνία.
Αποδείξαμε, ότι δεν φοβόμαστε τον ξένο, το διαφορετικό, το άγνωστο. Αντίθετα, ασφυκτιούμε με τη δική μας καθημερινότητα της εκμετάλλευσης, την ίδια χρόνια αρπακτικότητα των κυρίαρχων, τη γνωστή ρουτίνα της κατανάλωσης και της υποταγής.
Ραντεβού στους δρόμους..


Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates