26/9/12

Λαοθάλασσα έπνιξε τους δρόμους των Χανίων

Μια λαοθάλασσα έπνιξε τους δρόμους των Χανίων σημερα το πρωί. Μια λαοθάλασσα, που, όπως και πέρυσι τετοιες μέρες, σε όλη την Ελλάδα έδειξε ότι οι Ελληνες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ άλλο τα μνημόνια.
Κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις μεταξύ των διαδηλωτών αλλά και σε κάποια  πανώ, η ανάγκη οργάνωσης μιας Γενικής Απεργίας διαρκείας, δείχνει ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά. Ο παλμός της πορείας που ακολούθησε τη συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά, έδειξε ότι κάθε άλλο παρά έχουν κουραστεί οι εργαζόμενοι να αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Ακόμα και πολλοί καταστηματάρχες μέλη του εμπορικού Συλλόγου, αρνούμενοι να αποδεχτούν την υποκριτική απόφαση του ΔΣ τους να απεργησουν μόνο για τρεις ώρες και να ανοίξουν τα μαγαζιά τους την ώρα της πορείας, κράτησαν τα μαγαζιά τους κλειστά και συμμετείχαν στη διαδήλωση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μαρτυρία εμποροϋπάλληλου, ότι "τους εμπόρους στην οδό Τζανακάκη δεν τους ενημέρωσε κανείς για την απόφαση του Συλλόγου. Αλλιώς θα τα κλείναμε όλοι."





Το Ολοι Μαζί στην πράξη: πολιτευτής των Αν.Ελλ. αγκαλιά με μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάτω από το πανώ του ΕΠΑΜ!

Παρ' όλα αυτά, τα μέτρα "κλείδωσαν". Η κυβέρνηση των παρανοϊκών συγκυβερνώντων, αδιαφορώντας για την κλιμακούμενη αναταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη εξέγερση από μέρα σε μέρα, επιβεβαίωσαν περίτρανα όσους από πριν τις εκλογές προειδοποιούσαν ότι σκοπεύουν να εξαπατήσουν το λαό. Καμία διαπραγμάτευση. Μόνο υποταγή και δουλικότητα. Καμία περηφάνεια. Μόνο δοσιλογισμός και προδοσία. Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει.
Απέναντι στον πόλεμο που έχει εξαπολυθεί για τη φυσική εξόντωση του ελληνικού λαού, ώστε να μπορέσουν ανενόχλητες οι πολυεθνικές που ελέγχουν τη διεθνή οικονομία να υποδουλώσουν τους εργαζόμενους και να αρπάξουν το φυσικό πλούτο και το έδαφος της χώρας μας, δύο επιλογές μόνο μας έμειναν:
Να αντισταθούμε βίαια, ή να αντισταθούμε ειρηνικά.
Στην Ισπανία, οι ανθρακωρύχοι άνοιξαν το δρόμο για το πρώτο.
Στην Ισλανδία οι λαϊκές Συνελέυσεις δημιούργησαν Εθνοσυνέλευση και καινούργιο Σύνταγμα, δείχνοντας μας το δρόμο για μια ειρηνική διέξοδο.
Εμείς προκρίνουμε το δεύτερο. Αλλά οι λύσεις που μας προτείνουν τα συνδικάτα, που στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από την κυβ έρνηση, δε μας αρκούν, αποτελούν εμπαιγμό των εργαζομένων και εξαντλούν τα όρια και τις αντοχές των οικογενειών μας.
Πέρα από το συμβολισμό τους, οι 24ωρες απεργίες δεν προσφέρουν τίποτα. Δεν μας ακούνε πια. Δεν μας παίζουν τα κανάλια τους που λένε μόνο ψέματα.
Εμείς προτείνουμε, Γενική Απεργία διαρκείας και στάση όλων των συναλλαγών μας στις Εφορίες, στις ΔΕΚΟ, και τις Τράπεζες. Ή τώρα, ή ποτέ. Ηρθε η ώρα να τα δώσουμε όλα, για να σώσουμε το μέλλον μας, τίς ζωές μας. Μέχρι να πέσει αυτή η δοσίλογη κυβέρνηση.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως τα κατάφεραν για μήνες οι απεργοί της Χαλυβουργίας πουστηρίχθηκαν από την κοινωνική αλληλεγγύη. Η ζωή αυτής της κυβέρνησης η πολιτική εκβιασμού της τρόικας στηρίζεται στις εισπράξεις των φόρων. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα, για τη σωτηρία του οποίου θυσιάζονται οι ζωές μας, στηρίζεται στις συναλλαγές. Ας σταματ5ήσουμε κάθε συναλλαγή με τις τράπεζες, κάθε πληρωμή φόρου στην εφορία και στη ΔΕΗ. Ας προκαλέσουμε αυτό που τόσο πολύ φοβούνται και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό στην καταστροφή.
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ.

Δέστε εδώ, τί έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα  http://www.alexiptoto.com/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates