19/11/12

Μαξίμου-ΔΟΛ στήνουν σκηνικό συμφωνίας

Ενώ στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και την Ουάσινγκτον οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει κάτι απτό από τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν στα Media ότι οι υπουργοί Οικονομικών βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τις αποφάσεις και τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο μέχρι το 2020.
Όπως αναφέρει το in.gr "σε πρώτη φάση διαφαίνεται πως θα αποφευχθεί το «κούρεμα» των δανείων του επισήμου τομέα", διατύπωση η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος στη συνέχεια.
Αν ισχύει όμως κάτι τέτοιο τότε δεν υπάρχει η προοπτική μόνιμης και τελικής λύσης παρά μόνο ενός οδικού χάρτη με παραδοχές και... ευσεβείς πόθους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το Eurogroup, την Τρίτη, θα συμφωνήσει στους τρόπους χρηματοδότησης της διετούς επιμήκυνσης του προγράμματος, στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού, στην επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους και σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. 
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να αποδέχεται να διαθέσει τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα στις κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης.
Το portal του ομίλου Λαμπράκη επισημαίνει ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα κλειδώσουν σε συνεδρίαση του Eurogroup Working Group το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών Π. Τσακλόγλου
Ν. Μουντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates