24/11/12

Εξηγήσεις για άνιση μεταχείριση του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει το ΕΣΡ από τα κανάλια

Σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΣΡ, η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλότερη από τα ποσοστά του (26,9%) κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση σε Μega (16,8%), ΝΕΤ (19,8%) και Σκάι (19,6%). Το ΕΣΡ κάλεσε για εξηγήσεις σχεδόν όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Του Σωτήρη Μανιάτη, από την Εφημερίδα των Συντακτών





Εξηγήσεις από τα κανάλια για τη μη τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας στα δελτία ειδήσεων ζητά το ΕΣΡ να δώσουν, πιθανότατα την επόμενη Τρίτη (27/11), οι υπεύθυνοι σχεδόν όλων των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς το μόνο που εξαιρείται είναι το Star.



Η ανεξάρτητη αρχή εντόπισε παραβιάσεις από Alpha, ANT1, Mega, NET, Σκάι και Μακεδονία TV το χρονικό διάστημα Ιούλιος-Οκτώβριος 2012. Μάλιστα, το Συμβούλιο επέβαλε και πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Μega, καθώς είχε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία απ” όλα τα κανάλια, αλλά ο συγκεκριμένος σταθμός δεν τα απέστειλε. Το ίδιο συνέβαινε και με τη ΝΕΤ, η οποία όμως τελικά προσκόμισε στοιχεία γλιτώνοντας για την ώρα το πρόστιμο.



Σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΣΡ, η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλότερη από τα ποσοστά του (26,9%) κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση σε Μega (16,8%), ΝΕΤ (19,8%) και Σκάι (19,6%).



Για το ΠΑΣΟΚ (εκλογικό ποσοστό 12,3%) μικρότερη προβολή εντοπίζεται στον Alpha (9,1%), ενώ για τους Ανεξάρτητους Ελληνες (με 7,5%) σε Μega (3,6%) και ΝΕΤ (4,2%) και για τη Χρυσή Αυγή (6,9%) σε ΑΝΤ1 (3,7%) και Mega (2,5%).



Καλύτερη αντιμετώπιση έχει η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστά προβολής από 5% έως και 9,4% (εκλογικό ποσοστό 6,3%), ενώ «χαμηλές πτήσεις» κάνει το ΚΚΕ (4,5%) σε ΑΝΤ1 (2,9%) και Mega (3,1%).



Σχεδόν εξαφανισμένοι είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ, με ποσοστά προβολής από 0,1% έως και 0,5%, ενώ τα εκλογικά τους ποσοστά ήταν 0,9% και 1,5% αντίστοιχα.



Αντίθετα, τα ποσοστά προβολής της Ν.Δ. σχεδόν σε όλα τα κανάλια (εξαιρούνται Star και Μακεδονία) είναι πολύ υψηλότερα από το εκλογικό της ποσοστό (29,7%), φτάνοντας μέχρι και το 43,9% στο Mega. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζονται οι σχετικές με το κυβερνητικό έργο προβολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates