14/3/13

Ο Δήμος Χανίων απειλεί με μηνύσεις πολίτες επειδή...ασκούν κριτική!

Αγκαλιτσες με τον Υπουργό που κατέστρεψε τη Δημόσια Υγεία
Πάλι με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση  απειλεί τον κόσμο ο Δήμος Χανίων, δηλαδή το τσιφλίκι των αποτυχημένων Πασόκων. Ακολουθώντας τη γραμμή της ακροδεξιάς κυβέρνησης, η τοπική τρόικα, κάνει ότι μπορεί για να φιμώσει τις αντίθετες φωνές ποινικοποιώντας την κριτική που της ασκείται. Και επιβεβαιώνει έτσι την κριτική για σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας στη λειτουργία του. 
Το ερώτημα τέθηκε απ' όσο γνωρίζουμε, σε σελίδα του facebook από απλούς πολίτες (κι αυτούς θα τους φιμώσουμε Δήμαρχε;) και αφορούσε το...ξελαστίχωμα του ποσού των 500.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί ο Λοβέρδος στο Σκουλάκη για το γκρέμισμα του παλιού νοσοκομείου, το οποίο έφτασε τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χανίων το 1.600.000. Δείτε εδώ την αρχική ανακοίνωση, τα σχετικά σχόλια και διαβάστε μετά την απάντηση που "μαζεύει" την γκάφα που έκαναν αρχικά από το Δήμο και τις απειλές με τις οποίες συνοδεύεται. Στα 25 χρόνια που δημοσιογραφώ δε θυμάμαι αισχρότερη επίθεση στο δικαίωμα των πολιτών να κριτικάρουν και να αντιπολιτεύονται τη δημοτική αρχή.

 

Ανακοίνωση 8/3/2013

Προκηρύχθηκε από τον Δήμο Χανίων ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου “Κατεδάφιση Παλιού Νοσοκομείου Χανίων”

Προκηρύχθηκε από τον Δήμο Χανίων, ο ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Κατεδάφιση Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου (Άγιος Γεώργιος)», προϋπολογισμού 1.600.000 €.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 02-04-2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την έδρα της Τεχνικής Υπηρεσίας (Γρηγορίου Ε΄ 50 & Κ. Σφακιανάκη - Χανιά, μέχρι τις 28-03-2013.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το δε αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χανίων.

Τα σχόλια:
Ψάχνοντας για τους προ τριετίας πανηγυρισμούς για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων με προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ, για το οποίο παλαιό νοσοκομείο έχουν χυθεί ποταμοί μελάνης σε εξαγγελίες κι έχουν προηγουμένως αδειάσει τσουβάλια ευρώ σε ... στατικές μελέτες, βρήκα και μια εξαιρετική φωτογραφία, μνημείο συντροφικότητας... Αλλά εκτός από τη συλλεκτική φωτογραφία μου μένει και η απορία: από τα 500 χιλιάρικα που έψαχνε να δώσει ο αλήστου μνήμης κ. Λοβέρδος, μέχρι το 1.600.000 της προκήρυξης, δεν έχει παραπάνω από μπόλικο... ξύγκι?

  • Antonis Krasoudakis Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για το Σκουλακισταν.
  • Μαρία Μανατάκη Εκτός απο την εμπάθεια που έχετε, είστε και ανενημέρωτοι . Το ερώτημα είναι είστε υπέρ της κατεδάφισης του παλαιού νοσοκομείου ή όχι. Όλα τα άλλα είναι... άλλα λόγια να αγαπιώμαστε
  • Antonis Krasoudakis Το ερωτημα κυρια μου ειναι αν τα λεφτα που θελει να ξοδεψειι ο Δημος σε αυτο το ΑΧΡΗΣΤΟ εργο γινονται λαστιχο μεσα σε δυο χρονια.ΕΙμαι σε θεση να γνωριζω εγκυρως οτι η μελετη του 2010 για την κατεδαφιση δεν υπερεβαινε τις 500.000 και γι αυτο προσπαθησε ο Σκουλακης να τα παρει απο το Λοβερδο (για να κανει ακομα μια φορα το τζαμπα μαγκα με τα λεφτα των αλλων).Τωρα που ενταχθηκε το εργο (κατεδαφιση + ανεγερση) στο ΕΣΠΑ η κατεδαφιση ξεχειλωσε στο 1.600.000.Εσας μπορει να μην σας ενδιαφερει ,ενδιαφερει ομως ολους τους μη μετεχοντες στο παρτυ πολιτες.
  • Alexander Raskolnick Εκτός από το πάρτι, (χαλάλι με τα "λεφτά των κουτόφραγκων" γίνεται η δουλειά, όπως θα έλεγαν λανθασμένα και κάποιοι ποιο "πονηροί" και ποιο "ενημερωμένοι") είναι ακατανόητη κι αυτή η εμμονή να πάνε να φυτέψουν, ντε και καλά, Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου σε ένα σημείο της πόλης πολεοδομικά επιβαρημένο, με δυσκολίες στην πρόσβαση. Ένας σχεδιασμός που δεν εξυπηρετεί καμία λογική παρά μόνο εκείνων που συνέλαβαν τη φαεινή ιδέα. Λες και δεν υπάρχουν δημοτικά διαμερίσματα εκτός της πόλης των Χανίων, δυτικότερα, με ελεύθερη γη, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι καλοκαιρινοί επισκέπτες. Χρειάζεται να είναι κανείς "ενημερωμένος" για να το καταλάβει αυτό?
  • Panayotis Tavoularis Κατηγορουμαστε οτι συν τοις αλλοις ειμαστε και ανενημερωτοι.... Πληροφορηστε την ως ανω κυρια οτι δεν ειμαστε καθολου μα καθολου ανενημερωτοι. Και τα διλημματα του στυλ αυτου απαντωνται ως εξης: "OXI, ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΡΑΧΜΕΣ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ". Οταν προεκλογικα κατηγορουσατε τους "αλλους" για τα 500 χιλιαρικα μελετης, ειναι ανεπιτρεπτο να θετει ο οποιοσδηποτε τετοια διλημματα. Μεχρι τωρα εχετε ξοδεψει 300 χιλιαρικα σε κατεδαφισεις και 1,5 μυριο για να τσουλαει μια μπαλλα στο χορταρι. Αιντε δωστε αλλα 2 γιατι εκει θα παει τελικα. Μα εχετε. Απλα σκεφτειτε, με 3,5 εκατομμυρια ευρω τι αλλο θα μπορουσατε να εχετε κανει, απο το να εξυπηρετειτε ημετερους αμεσα η εμμεσα.
  • Γιώργος Γυπάκης Αυτός ο Δημαρχος θα είναι ο μόνος στην ιστορία που θα μείνει γνωστός (για τους λίγους που θα τον θυμούνται) όχι γι αυτά που έφτιαξε, αλλά γι αυτά που...γκρέμισε!
  • Νίκος Παπαντωνάκης Δημοτικός Σύμβουλος αρα εγω στο δημοτικο συμβουλιο δεν πρεπει να ξαναβγαλω αχνα πουλεγε η γιαγια μου αν θεωρω υπερβολικο το κοστος!!!
  • δημητρης φακωτακης λεφτα βρισκονται μονο για να διαλυονται τα παντα και οποιον παρει ο χαρος''' κανουν εργα και αντι να ρωτανε τον κοσμο τα κανουν μπαχαλο
Και η απάντηση του Δήμου:
 
«Η λασπολογία έχει και τα όρια της»: Απάντηση Δήμου Χανίων σε συκοφαντικά δημοσιεύματα για τον προϋπολογισμό κατεδάφισης του παλιού Νοσοκομείου

Με αφορμή συκοφαντικά, ψευδή και κακόβουλα σχόλια που αναρτηθήκαν σε ηλεκτρονικά μέσα και blogs αναφορικά με το δήθεν υψηλό προϋπολογισμό του έργου κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου Χανίων, από το Δήμο Χανίων γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

  1. Το έργο «Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Χανίων», συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. €, είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013, στο πλαίσιο του άξονα 7-«Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης», κωδικός θεματικής προτεραιότητας 76 «Δημιουργία Αναβάθμιση - Ανάπτυξη Υποδομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» και αποτελείται από τρία διακριτά υποέργα:
α’ υποέργο: “Κατεδάφιση παλιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων
β’ υποέργο:“Κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου
γ’ υποέργο: “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού”.

  1. Οι μελέτες των δημοσίων έργων συντάσσονται σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο ενιαία τιμολόγια (Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Δ17α/01/93/ΦΝ437/1-10-2004 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και τα οποία εφαρμόζονται υποχρεωτικά κατά τη σύνταξη των προϋπολογισμών δημοπράτησης δημοσίων έργων.

  1. O προϋπολογισμός του α’ υποέργου “Κατεδάφιση παλιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων” – όπως περιγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού - έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, έχει ελεγχθεί και εγκριθεί αρμοδίως και είναι σύμφωνος με τα επίσημα κρατικά τιμολόγια που ίσχυαν κατά τον χρόνο έγκρισής του, αναλύεται δε σε:
  • Δαπάνη εργασιών: 935.620,00 €
  • Γενικά έξοδα & Όφελος εργολάβου (ΓΕ+ΟΕ): 168.411,60 €
  • Απρόβλεπτα: 165.604,74 €
  • Πρόβλεψη αναθεώρησης: 31.176,67 € και
  • ΦΠΑ: 199.186,99 €

  1. Το τελικό κόστος του ανωτέρω υποέργου θα καθοριστεί μετά την διεξαγωγή του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού και το τελικό κόστος του έργου συνολικά μετά την ολοκλήρωση αυτού.

  1. Καμία προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης και σκόπιμης παραπληροφόρησης – όπως αυτή που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα από γνωστούς-άγνωστους δημοσιολόγους και δημοσιολογούντες - που υπονομεύει το κύρος και το έργο του Δήμου Χανίων και θίγει την ηθική, την τιμή και την υπόληψη στελεχών της Δημοτικής Αρχής δεν πρόκειται να γίνει, από εδώ και στο εξής, ανεκτή. Η «λασπολογία», οι ύβρεις, οι συκοφαντίες όλων αυτών που προσπαθούν να υπονομεύσουν-ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής δεν μας πτοούν και δεν θα περάσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Χανίων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, προστατεύοντας παράλληλα με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο το κύρος, την αξιοπιστία και το έργο του Δήμου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates