30/3/13

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φίμωση του ΚΡΗΤΗ FM και ΚΡΗΤΗ TV1

Τις μέρες αυτές η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ FM και ΚΡΗΤΗ TV1 και αρνείται να δεχτεί τον διακανονισμό που προτείνει η συγκεκριμένη επιχείρηση με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας τους.
Τα παραπάνω ΜΜΕ μαζί με την εφημερίδα ΑΓΩΝΑΣ είναι από τα παλαιότερα στο νομό και χρόνια τώρα συνεισφέρουν στην πλουραλιστική πληροφόρηση και την προβολή των προβλημάτων του τόπου μας. Ιδιαίτερα δε μετά το μνημόνιο έχουν μια σαφή αντιμνημονιακή στάση.

  • Επειδή οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ήδη από το πρώτο μνημόνιο με την ψήφιση του άρθρου 48 (μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση του ειδικού τιμολογίου των ΕΛΤΑ που ισχύει εδώ και δεκαετίες αποτελώντας τον πυλώνα διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων, τη διανομή τους δηλαδή σε συνδρομητές) του Μεσοπρόθεσμου έχουν επιδοθεί σε μια συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί καίρια η λειτουργία και ελεύθερη έκφραση του Περιφερειακού Τύπου με προφανή στόχο να "εξαφανίσει" κάθε αντίλογο που εμφανίζεται στην κοινή γνώμη, αφού η οικονομική ανεξαρτησία των περιφερειακών ΜΜΕ αποτελεί κίνδυνο για τα σχέδια της τρόϊκας.
  • Επειδή η στάση της ΔΕΗ μπορεί να θεωρηθεί επιλεκτική όταν γνωρίζουμε τις χαριστικές ρυθμίσεις πανελλαδικά σε επιχειρηματίες (π.χ. Μυτιληναίος), ή χρησιμοποιείται ως μέσο για την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής (βλέπε χαράτσια), ή όπως καταγγέλλει με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας Νικολόπουλος «κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια στους μεγαλoπαράγοντες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που εξαπατούν ασύστολα το ελληνικό δημόσιο και δρουν εις βάρος των πολιτών» αναφερόμενος στο γεγονός «ότι η εταιρεία Τηλέτυπος (MEGA) προχωρούσε σε ρευματοκλοπή ζημιώνοντας τεράστια ποσά την ΔΕΗ και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο»
  • Επειδή παρατηρούμε μια διευκόλυνση των μεγάλων συγκροτημάτων έναντι των μικρών στο χώρο των ΜΜΕ.
  • Επειδή κυρίως η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό

Πιστεύουμε ότι η ΔΕΗ πρέπει άμεσα να επανασυνδέσει το ρεύμα και παράλληλα να βρει τρόπο διευκόλυνσης και διακανονισμού για την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων της παραπάνω επιχείρησης.

Γραφείο Τύπου
Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates