12/6/13

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Χθες το βράδι η κυβέρνηση, με μία αιφνίδια απόφαση που ισοδυναμεί με πραξικόπημα, έκλεισε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και σήμερα αναμένονται οι απολύσεις των χιλιάδων εργαζόμενών της.
Πρόκειται για πραξικόπημα, καθώς η κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δηλαδή η φίμωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι πάντα ο πρώτος στόχος ενός καθεστώτος που εγκαθίσταται με δικτατορικό τρόπο σε μία χώρα.
Από χθες το βράδι, χιλιάδες έλληνες, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν σταθμοί της ΕΡΤ,όπως και στα Χανιά κατέκλυσαν τους χώωρους έξω από τους σταθμούς αυθόρμητα. Εκπρόσωποι όλων των αντιμνημονιακών κομμάτων – ακόμα και στελέχη των συγκυβερνούντων κομμάτων – βρέθηκαν χθες στους υπό κατάληψη ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα. Γιατί συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται απλά για την πληρωμή μιας ακόμα μνημονιακής επιταγής, αλλά για το κλείσιμο ενός τεράστιου πολιτισμικού, εθνικού κεφαλαίου, ενός φορέα σε παγκόσμια κλίμακα του Ελληνισμού. Αυτό που διακυβεύεται σήμερα δεν είναι οι θέσεις των 2.700 εργαζομένων μόνο, αλλά το πολιτιστικό έργο και η περιουσία του ελληνικού λαού, η σύγχρονη ιστορία του, όλα αυτά που φυλάσσονται στα αρχεία της ΕΡΤ αλλά και αυτά που συμβολίζουν.
Οι μεγαλύτεροι από σας, ίσως να το ξαναζήσατε αυτό, το 1941.
Σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος που φτάνουν σε σας οι πληροφορίες, για αυτό και είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσετε αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για μια σταδιακή αποδημοκρατικοποίηση.
Οι πληροφορίες διαστρεβλώνονται, φτάνουν έμμεσα και αποσπασματικά στην κοινή γνώμη, είναι όμως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που έχει ως μόνο στόχο, την εκποίηση του συνόλου της χώρας και τη μετατροπή των Ελλήνων σε λαό φτηνών εργατών. Δύσκολα μπορεί ο απλός πολίτης να αντιληφθεί την ολότητα του σχεδίου καθώς αυτό αποκαλύπτεται τμηματικά, ανα μεγάλα χρονικά διαστήματα, συνήθως, ανα τρίμηνο, συμπίπτοντας με τις επισκέψεις της τρόϊκας στην Ελλάδα.
Τα ΜΜΕ, που συνεργάζονται με την κυβερνηση, την πριμοδοτούν, την ελέγχουν και ευθύνονται ακόμα και για τη σταθερότητά της, χρησιμοποιώντας το φόβο και τη συλλογική ενοχή καταφέρνουν να περνάνε μια προπαγάνδα, εφάμιλλη αν όχι και καλύτερη της γκαιμπελικής με στόχο την αποχαύνωση των ελλήνων. Αντισταθείτε σ΄αυτή την αποχαύνωση. Μην ακούτε τις ψεύτικες φωνές τους. Κλείστε τώρα τα κανάλια τους. Το 80% αυτών που ακούτε σήμερα στα ΜΜΕ είναι ψέμματα. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι λεγόμενοι νταβατήδες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι κναλάρχες και μεγαλοεκδότες είναι αυτοί που θα αντικαταστήσουν σύντομα στα ερτζιανά τις θέσεις που κατείχε ως τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Πρόκειται για μια πραγματικά επίκίνδυνη κυβερνηση και δίνεται γι άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό η ευκαιρία να την ανατρέψει. Ηρθε η ώρα να ξαναβγούμε όλοι στους δρόμους. Ηρθε η ώρα, να ανταρέψουμε την κυβέρνηση, με κάθε μέσον με κάθε θυσία, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως λαός και ως έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates