27/6/13

Αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους αγωνιστές της δημοκρατίας από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τρεις διαδηλωτές που δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε αντιμνημονιακή διαδήλωση αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και καλεί στη συγκέντρωση συμπαράστασης που γίνεται στα Δικαστήρια στις 9.30 το πρωί.
Ανάμεσα στους τρεις διαδηλωτές είναι ένας εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι άλλοι δυο είναι ένας μεταπτυχιακός και ένας προπτυχιακός φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Για το θέμα αυτό οι Αντιπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων στην πρόσφατη (22-25 Ιουνίου) Γενική Συνέλευση κατέθεσαν ψήφισμα συμπαράστασης των 600 Αντιπροσώπων των Συλλόγων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Οι 3 αυτοί διαδηλωτές εντάσσονται στους συνολικά 32 διαδηλωτές που διώκονται ή έχουν κληθεί σε ανακρίσεις για τη συμμετοχή τους στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις των τελευταίων τριών χρόνων.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το κίνημα αντίστασης κατά των μνημονίων και της τρόικας, όλους εκείνους που αντιδρούν στις άγριες περικοπές και στις πολιτικές των χιλιάδων απολύσεων όπως στην ΕΡΤ, της διάσωσης των τραπεζών και τις επιχορηγήσεις στους μεγαλοκαρχαρίες, όλους εκείνους που υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας στο ξεπούλημα του δημόσιου και του φυσικού πλούτου της χώρας από τη Χαλκιδική μέχρι τις δημόσιες εκτάσεις και επιχειρήσεις που πουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.
Η πολιτική της δημιουργίας εκατομμυρίων ανέργων, φτωχών και ελαστικά απασχολούμενων στη χώρα μας και η άγρια φορολόγηση των εργαζομένων τη στιγμή που το κεφάλαιο φοροδιαφεύγει και απολαμβάνει προκλητικές απαλλαγές, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής έκρηξης που δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με την καταστολή, την αστυνομία και τα δικαστήρια.
Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, για υπεράσπιση του δημόσιου και φυσικού πλούτου, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση είναι ένας αγώνας δίκαιος και οι διώξεις αγωνιστών δεν μπορούν να τον σταματήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates