1/7/13

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στη δίκη των τριών συμπολιτών μας

Να απαλλαγούν τώρα οι τρείς συμπολίτες μας από κάθε κατηγορία.
Όλοι στα δικαστήρια την Τρίτη 2/7, 11.00 μ.μ.
Τρεις συμπολίτες μας, ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Άρης Ρέττος, ο εργαζόμενος στο Πολυτεχνείο Διαμαντής Μανώλης και ο φοιτητής Γιώργος Τζίμας, οδηγούνται (με ένα ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο) σε δίκη, την Τρίτη 2 Ιουλίου, επειδή στα πλαίσια της επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, αποφασισμένων ερήμην των πολιτών, οι κυβερνήσεις των μνημονίων (τότε του Παπαδήμου και σήμερα η τρικομματική που έγινε δικομματική) προσφεύγουν στην άρνηση της Δημοκρατίας και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η συμμετοχή των πολιτών σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα είναι πια ανεκτή.
  • Απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε «κατηγορία», την άμεση –και τυπικά– αθώωσή τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να βρεθούν την Τρίτη 2 Ιουλίου ώρα 11:00 το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους και να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.
Καλούμε κάθε συλλογικό φορέα (στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά) να εκδηλώσει, συντονισμένα με εμάς, ή με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο, την αντίθεσή του στον επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης της Δημοκρατίας στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και να σταθεί δίπλα στους τρεις διωκόμενους δημοκρατικούς πολίτες των Χανίων. Η δίκη αυτή είναι για τα Χανιά η πρώτη από μια σειρά διώξεων 32 συμπολιτών μας, οι οποίοι «κατηγορούνται» για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και για προσπάθεια ποινικοποίησης του φρονήματος. Είναι η ίδια πολιτική που κλείνει την ΕΡΤ και εξακολουθεί να έχει επιστρατευμένους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό και τους καθηγητές,.
Η αντίσταση στον αυταρχισμό και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων!
ΦΡΕΝΟ στην αντιδημοκρατική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
ΟΧΙ στο μαύρο
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates