13/7/13

ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ - Κυνηγήθηκε και πολιορκήθηκε ο Βενιζέλος στα Χανιά. Δεν τον άφησαν να πλησιάσει ούτε στην πόλη!

Σαν τον ποντικό στη φάκα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κυνηγήθηκε και εγκλωβίστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, απ' όπου στο τέλος φυγαδεύτηκε από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος,  κυνήγησαν στην ουσία τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδι της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την "υποδοχή" που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μ.Α.Ι.Χ. που βρίσκεται έξω από την πόλη.
Και πάλι όμως οι Χανιώτες έμαθαν την αλλαγή του προγράμματος και έτρεξαν να τον προλάβουν εκεί. Οι διαμαρτυρόμενοι, "πολιόρκησαν" και τις 4 εισόδους του Ιδρύματος εμποδίζοντας την είσοδο στα λιγοστά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έφευγαν ακούγοντας γιουχαϊσματα και κατάρες!

Πώς φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος
 
 Παρά την παρουσία των ΜΑΤ σε όλες τις πύλες του ΜΑΙΧ, ο αντιπρόεδρος δυσκολεύτηκε να αποχωρήσει. Γύρω στις 9.30 το βράδυ η ένταση κορυφώθηκε και από τα ΜΑΤ ερίχθηκαν δακρυγόνα πιπεριού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στη γύρω περιοχή που εκτός των άλλων σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο! Μικρά παιδιά που ευρίσκοντο με τους γονείς τους στον χώρο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έκαναν εμετούς. Εκλήθη το ΕΚΑΒ αλλά έως τότε τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το χώρο από τους γονείς τους. Η ένταση συνεχιζόταν και ο κόσμος συνέχιζε να συρρέει έως τις 9.50 οπότε με τους χώρους του ΜΑΙΧ βυθισμένους στο σκοτάδι για να μη φαίνονται πρόσωπα, αποχώρησε η αυτοκινητοπομπή του Αντιπροέδρου
κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και υπό την προστασία της αστυνομίας, που δεν άφησε τους αγανακτισμένους να πλησιάσουν. 

Τον κυνήγησαν ακόμα και στην ταβέρνα που έτρωγε

Λιγο αργότερα κι ενώ το πλήθος είχε αποχωρήσει, μαθεύτηκε ότι ο Βενιζέλος έτρωγε με τους συνδαιτημόνες του σε ταβέρνα έξω από την πόλη, έτσι όσοι το ήξεραν έκαναν "περασάδες" με τα αυτοκίνητά τους έξω από την ταβέρνα κορνάροντας συνεχώς.

Βενιζέλος: “Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος μπροστά σε ελάχιστο ακροατήριο κατηγόρησε όπως συνηθίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική νοοτροπία καθώς στο πνεύμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι πίσω από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκεται το κόμμα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι από τα κόμματα μόνο το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα όμως, η κινητοποίηση υποκινήθηκε από το ίδιο το....ΠΑΣΟΚ, αφού οι περισσότεροι από τους απολυμένους που συγκεντρώθηκαν είναι  πρώην ψηφοφόροι του!
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην ανάγκη επανίδρυσης του κράτους πάνω σε θεμέλια διαφάνειας αλλά και στο θέμα της διαθεσιμότητας και στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Κανείς  κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”
Υπό δρακόντεια μέτρα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βενιζέλος άκουσε τα προβλήματα του τόπου από εκπροσώπους φορέων (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος κλπ), ενώ ο κόσμος στις τρεις θύρες του ΜΑΙΧ φώναζε συνθήματα. Επίσης ακούστηκε και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». 
Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αγανακτισμένους πολίτες  να στρέφονται ενάντια σε συμπολίτες τους (απλά μέλη κυβερνώντος κόμματος), γεγονός που προμηνύει άσχημες εξελίξεις για τον τόπο. Πάντως, η εκδίωξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τα Χανιά αποτελεί κρίσιμο σημείο για τις πολιτικές εξελίξεις, τον αντιμνημονιακό αγώνα και το "μέλλον" της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να γνωστοποιήσει την αλλαγή του χώρου ομιλίας του κ. αντιπροέδρου, αναφορά στον Ελευθέριο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων. Αναλυτικά αναφέρει:
«Η σημερινή εκδήλωση – ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα Χανιά, μετακινήθηκε από την αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), γιατί πρωτίστως δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο να διαταραχθεί η ομαλότητα στην πόλη μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, από τυφλές και αδιέξοδες επιλογές δυνάμεων που καθοδηγούνται και υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία και την ελεύθερη έκφραση.
Το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλουν είτε όχι ήταν και παραμένει δύναμη προόδου για την πατρίδα μας.
Ο εύκολος δρόμος της αντιμνημονιακής δημαγωγίας δεν εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντα ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα μας, της ομαλότητας και της δημοκρατίας.
Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Υπάρχει μόνο μία και μόνη επιλογή, αυτή της δημοκρατικής ευθύνης.
Όπως είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος: η αξία για έναν πολιτικό άνδρα είναι να μην είναι μοιρολάτρης, αλλά να διαθέτει θάρρος, να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για την σωτηρία της πατρίδας του».

6 σχόλια:

 1. "ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει" ! μας μύνησε από τη "φάκα" του ο αντιπρόεδρος της γενοκτονίας της ελληνικής κοινωνίας! Του ξεπουλήματος όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στους λήσταρχους του χρήματος! Στη μετατροπή του μισού σχεδόν ενεργού πληθυσμού της χώρας σε άνεργους δίχως μέλλον! Στη μετατροπή του ελληνικού κοινοβουλίου σε αρένα μιας ψευδούς πλειοψηφίας μεταβαλλόμενη σε μία χούντα που θα ζήλευε κι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος! Για σκέψου... "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" ! Ο φόβος στα μάτια του λύκου: "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"! Και ασφαλώς, όχι για τα εγκλήματα τα δικά του και του σιναφιού του, αλλά γιατί βλέπει πως θα είναι αυτός που θα τους... ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. video Επίσκεψη Βενιζέλου - Επεισόδια
  http://dai.ly/x11ubqr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το βίντεο Ανώνυμε είναι απο το προηγούμενο βράδυ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.
  Στιγμιότυπα απο τη διαμαρτυρία των Χανιωτών προς τον γνωστό Τούρκογλου, υπάρχουν στο πιο κάτω βίντεο με την νεα εκδοχή του "Πότε θα κάνει ξαστεριά"

  http://www.youtube.com/watch?v=-wcVfzX-tKQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υστερνή μου γνώση και να σε είχα πρώτα.Ολοι αυτοί που τώρα ζητούν το μεσσία για να μας σώσει, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.Που βρίσκονταν επι τόσα χρόνια, τότε που σε κάθε προεκλογική περίοδο και όχι μόνο, γινόντουσαν διοριμοί απο το παράθυρο των δικών τους παιδιών;δηλαδή των παιδιών του κομματικού σωλήνα.Αναξιοκρατία διαφθορά, ρουσφέτι , λα'ι'κισμός τερατώδη γεννήματα της κομματοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας επανέλθουμε στην πραγματικότητα.
  Όλα όσα γίνονται τρία χρόνια τώρα, είναι ένα και μοναδικό, γνωστό πια, σχέδιο κατάληψης της Ελλάδας και υποδούλωσης των Ελλήνων Πολιτών. Το να συζητάμε ολημερίς για τις τακτικές (όμοιες και απαράλλακτες), δεν έχει νόημα. Το σχέδιο και τις τακτικές δεν πρόκειται να τα αλλάξουν οι εγκάθετοι.
  Εμείς και μόνο εμείς θα τα αλλάξουμε. Εάν, και μόνο εάν, τους πετάξουμε από το παράθυρο. Μακριά από μας. Κατά προτίμηση και κατά δίκαια κρίση στο πιο βαθύ μπουντρούμι.
  Αυτό είναι το θέμα μας. Αυτό είναι το χρέος μας. Όλα τα άλλα είναι συζήτηση για τη συζήτηση.
  Να τους διώξουμε.
  Η άλλη μέρα, όταν εμείς (οι Έλληνες Πολίτες), θα είμαστε στην εξουσία, θα είναι πιο εύκολη.
  ΚΡΗΣ
  ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates