3/7/13

ΔΗΜΑΡ: Η αριστερά της απάτης

Του Γ. Γυπάκη
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να παραιτηθούν τα στελέχη της που που τοποθετήθηκαν στις διοικήσεις οργανισμών ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση, "δεδομένου ότι τοποθετήθηκαν εκεί, με αξιοκρατικά κριτήρια, λόγω των προσόντων και της προσφοράς τους. Ζητούν δε, να κριθούν από το έργο τους, όπως και κάθε δημόσιος λειτουργός".
Φαίνεται ξεχνά η εκτελεστική επιτροπή το περιβόητο mail του Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας το οποίο κατέληγε λέγοντας: " Φροντίστε να κατατεθούν εγκαίρως οι υποψηφιότητες.
Αποστείλατε και σε μας αμέσως μετά τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων που κατέθεσαν αιτήσεις και για ποιο νοσοκομείο." Και αναρωτιέται ο λογικός νους: για ποιό λόγο θάπρεπε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να ενημερώσουν το κόμμα τους για την κατάθεση των αιτήσεών τους; Μήπως για να πράξει τα...δέοντα, ζητώντας από τον κρατικό μηχανισμό του Σαμαρά να "ξεχρεώσει' τη στήριξη της στην άθλια κυβέρνησή του;


Ακολουθεί το ρεπορτάζ του REAL  για το θέμα, καθώς και το mail που είχε στείλει ο Δ. Χατζησωκράτης πριν από λίγους μήνες (και το οποίο έχει ο ίδιος επιβεβαιώσει)

 "Δεν θα αποσυρθούν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ από τις διοικήσεις οργανισμών.

Στην εκτίμηση ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να ζητηθούν οι παραιτήσεις των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που τοποθετήθηκαν στις διοικήσεις οργανισμών, κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, σε συνεδρίασή της χθες Τρίτη.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής άλλωστε εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να παραιτηθούν δεδομένου ότι τοποθετήθηκαν εκεί, με αξιοκρατικά κριτήρια, λόγω των προσόντων και της προσφοράς τους. Ζητούν δε, να κριθούν από το έργο τους, όπως και κάθε δημόσιος λειτουργός.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στο παρασκήνιο καταγγέλλουν ότι μία εβδομάδα μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, έχουν ήδη αποπεμφθεί δύο μέλη Διοικητικών Συμβουλίων που τοποθετήθηκαν εκεί από τη ΔΗΜΑΡ, η καθηγήτρια Ευγενία Μπουρνόβα από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και ο Τάσος Γιαννόπουλος από το ΔΣ της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια».

ΘΕΜΑ: Στις 27/03/13 λήγει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών(93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας

Αγαπητοί/ες σύντροφοι/ισσες,
Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών (93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας σύμφωνα με το Νόμο 4052/12. Προκηρύχθηκαν και οι θέσεις όσων έχουν διορισθεί στο εννεάμηνο της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας.Οι αιτήσεις για κάλυψη των θέσεων πρέπει να γίνουν μέχρι τις 27/03/13 στα οικεία Νοσοκομεία ή στα οικεία ΠΥΔΕ. Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα άλλης υποψηφιότητας.
Σας στέλνουμε συνημμένο των κατάλογο των Νοσοκομείων, όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις τους, όπου εμφαίνονται και οι θέσεις Διοικητών, Υποδιοικητών. Φροντίστε να κατατεθούν εγκαίρως οι υποψηφιότητες.
Αποστείλατε και σε μας αμέσως μετά τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων που κατέθεσαν αιτήσεις και για ποιο νοσοκομείο.
Με σχ (σ.σ. συντροφικούς χαιρετισμούς)
Δ. Χατζησωκράτης

ΥΓ. Φαίνεται πως υπάρχει βάσει του Ν. 3329 ένα πρόβλημα εντοπιότητας (δηλαδή δεν πρέπει να είναι δημότης του νομού). Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρισθεί αν θα ισχύσει. Για το λόγο αυτό ας υπάρχει και μια προετοιμασία με εναλλακτικές υποψηφιότητες , που θα πρέπει προφανώς να έχουν κατατεθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates