31/7/13

Εμαθε για την υποδοχή ο Αδωνις και φοβήθηκε νά ρθει....

Μέσω twitter ανακοινώθηκε η αναβολή της προγραμματισμένης για το ερχόμενο Σαββατοκυριακο, 3 και 4 Αυγούστου, επίσκεψης στη δυτική Κρήτη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Στην σχετική ανάρτηση, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι αναγκάζεται να αναβάλει το ταξίδι, λόγω του μεγάλου φόρτου για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου κινητικότητας.
Αλλά μεταξύ μας, μάλλον έμαθε για την υποδοχή που του ετοίμαζαν - ανάλογη με αυτήν του Βενιζέλου- και φοβήθηκε νάρθει.


Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας είχε ανακοινωθεί ότι θα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ στην συνέχεια θα επισκεπτόταν τα Σφακιά αλλά και τη Γαύδο, όπου και θα διανυκτέρευε το βράδυ του Σαββάτου. Ελα όμως που τον πρόλαβαν...άλλοι!

Εδώ και λίγες μέρες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας πραγματοποιεί συναντήσεις με συναδέλφους τους ενώ επισκέπτεται και νοσοκομεία του νησιού.
Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ”εφιαλτική κατάσταση” στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, τονίζοντας πως ο αριθμός εκείνων που πλέον πηγαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία σε σχέση με πριν έχει αυξηθεί κατά 40%!
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών χαρακτήρισε τις ελλείψεις στα νοσοκομεία (και) της Κρήτης ως εγκληματικές, ενώ στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκεί όπου τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια και σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μεταφέρονται από τον ένα Νομό στον άλλο, για να βρεθεί κρεβάτι και να νοσηλευτούν.
Ο κ. Βαρνάβας επεσήμανε επίσης πως το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει ένα σχέδιο επιστημονικά καταρτισμένο αλλά αποφασίζει ανάλογα με τις απαιτήσεις της Τρόικα και με βάση τις περικοπές που ζητά ανά τομέα.
«Από την αρχή του μνημονίου είπε η Τρόικα πως σε πρώτη φάση πρέπει να κλείσουν 11.500 κρεβάτια, να κλείσουν 680 κλινικές και τμήματα και σε δεύτερη φάση να προχωρήσει η κυβέρνηση στο κλείσιμο Νοσοκομείων. 25% στην αρχή και σε αντίστοιχο ποσοστό στη συνέχεια. Αυτό είναι το πλάνο της Τρόικα. Δηλαδή με την ολοκλήρωση των μνημονίων η Ελλάδα να έχει τα μισά Νοσοκομεία, να έχει τους μισούς εργαζόμενους, αλλά δεν απασχολεί πόσους ασθενείς θα έχει και πόσοι θάνατοι θα προκύψουν. Αυτά είναι οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες. Το πως θα υλοποιηθούν τώρα αυτές οι αποφάσεις αφήνεται στην ικανότητα, την ευελιξία και την ευχέρεια κάθε Υπουργού. Τώρα εκτυλίσσεται το δεύτερο σχέδιο που προβλέπει κλείσιμο νοσοκομείων αρχικά στα μεγάλα αστικά κέντρα που δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις εστιασμένες και σε δεύτερη φάση σε κλείσιμο Νοσοκομείων της επαρχίας, με τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν, τις οποίες έχουν το γνωστό τρόπο να τις αντιμετωπίζουν, τα ΜΑΤ», τόνισε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών.

Πέστε μου τώρα εσείς, τί νά ρθει μετά απ' αυτά να μας πει ο υπουργος - πλασιέ βιβλίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates