31/7/13

"Γκέτο" για τα ανώμαλα αγγλάκια θέλει να φτιάξει στα Μάλια ο Δήμαρχος Χερσονήσσου

Εχουμε ακούσει κι έχουμε ακούσει....Αλλά ότι θα ακούγαμε από  Δήμαρχο να λέει ότι θα κάνει "γκέτο" για τους άγγλους τουρίστες στα Μάλια, δεν το περιμέναμε ποτέ! Κι όμως ο Δήμαρχος Χερσονήσσου, το σκέφτηκε κι αυτό.
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις προθέσεις των ελληνικών αρχών σχετικά με τους απείθαρχους και ταραχοποιούς τουρίστες δημοσιεύει ο Guardian. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα που φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Χερσονήσου, οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού εξετάζουν το ενδεχόμενο ... εξορισμού των ταραξιών σε ειδικά διαμορφωμένες ζώνες ακολασίας μακριά από τα αστικά κέντρα. Τί ακριβώς έχουν στο μυαλό τους και πως θα στέλνουν τους τουρίστες στις ζώνες αυτές θα σας γελάσουμε...."Η βίλα των οργίων" "Περιοχή για παρτούζες" 3 χλμ. έξω από τα Μάλια;
Τα κυριότερα σημεία του ρεπορτάζ του Guardian είναι τα εξής όπως διαβάζουμε στο iefimerida:
Η δολοφονία ενός Βρετανού τουρίστα στην Κρήτη έχει ωθήσει τις ελληνικές αρχές να εξετάζουν τη δημιουργία ειδικών ζωνών για τους ταραξίες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί. Η νέα ιδέα αναμένεται να συζητηθεί σε συνέδριο των δημάρχων Ζακύνθου, Κρήτης, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω στην Αθήνα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν φορείς του υπουργείου Τουρισμού και εκπρόσωποι της Βρετανικής πρεσβείας.
Από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, θα συναντηθούμε τον Οκτώβριο για να συζητήσουμε τη λήψη πρόσθετων μέτρων αντιμετώπισης των θεμάτων, δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης και συνέχισε: Στην περίπτωσή μας εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε, για τους νεαρούς τουρίστες που επιμένουν να φέρονται ανάλογα, ειδικές ζώνες έξω από την πόλη.
Στελέχη της κυβέρνησης μετά τη δολοφονία του Μάθιου Μπερνς περιέγραψαν τη συνάντηση των δημάρχων ως επιτακτική ανάγκη επειδή τέτοια περιστατικά δημιουργούν κακό όνομα στον τουρισμό μας και πρέπει να αποφευχθούν με κάθε κόστος, όπως είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού.
Η ιδέα δημιουργίας ειδικής ζώνης για τους τουρίστες θα μετατοπίσει το πρόβλημα έξω από την πόλη. Οι γελοιότητες των μονίμως μεθυσμένων νεαρών παραθεριστών έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους ντόπιους. Σύμφωνα με τον υπό συζήτηση νέο αστικό νόμο εξετάζεται να δημιουργηθούν κλαμπ, ντίσκο, μπαρ και ειδικές πίστες αγώνων σε μια ειδική, ελεγχόμενη περιοχή έξω από την πόλη.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι παιδική χαρά για τον καθένα που θέλει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του, είπε ο κ. Δοξαστάκης στον Guardian και συνέχισε: Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αξιαγάπητα παιδιά, αλλά τη νύχτα πίνουν, μεθούν και γίνονται άλλοι άνθρωποι. Σε αυτές τις ζώνες θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι ντόπιοι ζητούν από τη δημοτική αρχή να αναλάβει δράση. Βαρέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates