3/7/13

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών λόγω της μειωμένης καρπόδεσης στις ελιές

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη των Κρητών μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο - μετά από σχετική πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή - έθεσαν το ζήτημα για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών λόγω της μειωμένης καρπόδεσης στις ελιές ενημερώνοντας τον σχετικά με αναλυτικά στοιχεία.
Αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης ήταν η κατάθεση εκ μέρους του Ευρωβουλευτή σχετικής ερώτησης ΣΤΗΝ Κομισιόν της οποίας το πλήρες κείμενο σας αποστέλλουμε. 
«Τόσο στην Κρήτη, όσο και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, παρατηρήθηκαν φέτος ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ισχυρούς νότιους ανέμους, κατά την περίοδο άνθησης των ελαιοδένδρων.
Αποτέλεσμα των δυσμενέστατων αυτών συνθηκών ήταν, όπως επιβεβαιώνεται από όλους τους επιστημονικούς φορείς και υπηρεσίες, η καρπόδεση στις περισσότερες περιοχές να εμφανίζεται φέτος, από ιδιαίτερα χαμηλή έως μηδενική. Τονίζεται ότι, το φαινόμενο αυτό δεν έχει ξαναπαρατηρηθεί, ενώ οι καιρικές συνθήκες που το προκάλεσαν δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από τους παραγωγούς.
Δεδομένης της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που προμηνύεται για τους χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς της χώρας, και της άμεσης ανάγκης αποζημίωσης και ενίσχυσής τους,
Ερωτάται η Επιτροπή:
  • Σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση για την αποζημίωσή των πληγέντων ελαιοπαραγωγών; Έχει δεχθεί η Επιτροπή αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για το λόγο αυτό μέσω των ΠΣΕΑ;
  • Τι άλλες δράσεις μπορεί να λάβει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση ώστε να δοθεί μία οικονομική ανάσα στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς;»


Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates