29/8/13

Πανελλαδικό Μποϊκοτάζ στη Δημόσια Τηλεόραση

Η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τη Δημόσια Τηλεόραση του Κεδίκογλου! ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την στηρίζουν…Ομως το μποϊκοτάζ είναι πανελλαδικό: κανείς δεν παρακολουθεί το πειρατικό κανάλι της κυβέρνησης!

Την απόφαση όλα τα στελέχη των κομμάτων τους να απέχουν από τα πάνελ της Δημόσιας Τηλεόρασης ανακοίνωσαν οι πρόεδροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ σε κατ’ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε ακόμη ένα βήμα και σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε ότι το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ θα ισχύει και στην περίπτωση της -μόνιμης πλέον- ΝΕΡΙΤ.
Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα δεχτεί τη μετάδοση τόσο της ομιλίας του όσο και της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΤ. Ζήτησε δε από τους εκπρόσωπους των εργαζομένων - οι οποίοι θα επιδιώξουν να γίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης - να συνδράμουν εκείνοι με τα συνεργεία της ΕΡΤ για τη μετάδοση της δραστηριότητάς του από την ΕΤ3 (μέσω διαδικτύου).
Και οι 4 πολιτικοί αρχηγοί διαμήνυσαν ότι τα κόμματά τους θα στηρίζουν με την παρουσία τους το πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ετοιμάζουν μεγάλη δημοσιογραφική κάλυψη της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας γύρω από τη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της οποίας δεν αποκλείονται και εκπλήξεις.
Στο μεταξύ, μιλώντας με δημοσιογράφους άλλων ΜΜΕ, εργαζόμενοι της ΕΡΤ μεταφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΤ έχει κάνει κρούσεις για συνεργασία σε συναδέλφους τους οι οποίοι δεν υπάγονται στη λίστα με τα επιλεγμένα ονόματα για τη σύνθεση της μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έχουν δοθεί υποσχέσεις σε εργαζόμενους της ΕΡΤ πως αν συμμετάσχουν στο εγχείρημα της ΔΤ, ακόμη και τώρα, θα διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και στη μόνιμη ΝΕΡΙΤ. 
Σημειώνεται πως την Τρίτη εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τις υπογραφές των Παντελή Καψή και Σίμου Κεδίκογλου με την οποία συγκροτείται «Ειδική Επιτροπή για την Επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης». Σύμφωνα με την ΚΥΑ, «έργο της επιτροπής θα είναι η παροχή γνωμοδοτήσεων και προτάσεων όσον αφορά στη σειρά των απαραίτητων ενεργειών για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.
 
Στο μεταξύ,  η πρώτη ενημερωτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης "Πρωινή ενημέρωση" είχε δίωρη διάρκεια και σημείωσε ποσοστό 1,7 % μέσο όρο. Ενώ στις ηλικίες 15-44 τη δεύτερη ώρα έκανε πιο χαμηλά νούμερα, 0,3%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates