3/9/13

Κάλεσμα σε συζήτηση των συλλόγων διδασκόντων και Γενική Συνέλευση Πέμπτη 5/9, 7.30μ.μ, 1ο Γυμνάσιο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχεται στις/ους συναδέλφισσες /ους, υγεία και καλή δύναμη ώστε να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά και όλους τους συναδέλφους. Η καλύτερη ευχή που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταφέρουμε να οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο τον αγώνα μας, ώστε να είναι νικηφόρος. Το χρωστάμε στους 20 χιλιάδες μαθητές μας που περιμένουν να δουν αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τον τομέα σπουδών που επέλεξαν, στους 12 χιλιάδες αναπληρωτές που τελειώσαμε μαζί την περσινή χρονιά αλλά ξεκινάμε χωρίς αυτούς, στους 2100 συναδέλφους μας που είδαν σε ένα λεπτό τον τομέα τους να καταργείται και τη δουλειά τους να χάνεται, στους περίπου 4 χιλιάδες συναδέλφους μας που αναγκάστηκαν σε «εθελοντική» μετάταξη ως «πλεονάζοντες», το χρωστάμε εν τέλει στην αξιοπρέπειά μας ως άνθρωποι και ως παιδαγωγοί.
Σας στέλνουμε τις μέχρι στιγμής αποφάσεις της ΟΛΜΕ και καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν την Δευτέρα τις δραματικές αλλαγές που επιφέρουν στην εκπαίδευση οι καταργήσεις τομέων της Τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα σχέδια για το νέο λύκειο και το νέο τεχνικό λύκειο, και τις επιπτώσεις στις εργασιακές μας σχέσεις και στον αριθμό των μαθητών που θα τελειώνουν το (όποιο) λύκειο. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που όλο το καλοκαίρι συμμετέχουν στην ανοικτή επιτροπή αγώνα σε συνεργασία με τους διευθυντές, να αναλάβουν την πραγματοποίηση των συζητήσεων αυτών.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα δράσης, δεν έχει ακόμα (το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδριάζει εκτάκτως και τη Δευτέρα στις 13.00) επιτευχθεί πρόταση από την ΟΛΜΕ προς τις Γ. συνελεύσεις που να συγκεντρώνει την πλειοψηφία, όμως σε κάθε περίπτωση υπάρχει η απόφαση του συνεδρίου μας (ανώτατο όργανο του κλάδου) να προταθεί στις Γενικές συνελεύσεις η μορφή της απεργίας διαρκείας, που δεσμεύει όλους/ ες μας.
Καλούμε όλες/ους τις/ους συναδέλφισσες /ους, να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ που θα γίνει την Πέμπτη 5/9 στις 7.30μ.μ στο 1ο Γυμνάσιο. Επειδή οι αποφάσεις που θα πάρουμε αφορούν το μέλλον του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας, θεωρούμε αυτονόητο ότι η μαζικότητα της συμμετοχής δεν θα πρέπει να έχει ιστορικό προηγούμενο. Μια τέτοια συμμετοχή θα βάλει τις υποθήκες για την επιτυχή υλοποίηση των αποφάσεων που θα πάρουμε.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9. Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates