9/12/13

300 εκατομύρια ευρώ άφησαν οι ταξιδιώτες της RYAN AIR στα Χανιά

Με αφορμή την ημερίδα που συνδιοργάνωσε την Τετάρτη 4/12 η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Δυτικής Κρήτης), το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ) και το Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ - ΚΑΜ, με θέμα:
Προοπτικές και Δυνατότητες του Τουρισμού στο Ν. Χανίων
Φυσιογνωμία, κύρια χαρακτηριστικά και επιλογές των αλλοδαπών επισκεπτών. Διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μέσω των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (έρευνα στον αερολιμένα Χανίων)
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας: Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης- Μ.Α.Ι.Χ. και Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης

σας επισυνάπτουμε ολόκληρη την έρευνα και σας παραθέτουμε κάποια κύρια χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων της:
  • Οι Σκανδιναβοί παραμένουν η πιο σημαντική αγορά για τον νομό Χανίων φτάνοντας περίπου τους 448.000 επισκέπτες το 2013 (1% ανεβασμένο ποσοστό σε σχέση με το 2012). Οι Νορβηγοί επισκέπτες παραμένουν στις πρώτες θέσεις και μάλιστα κατά πλειοψηφία με οικογενειακά εισοδήματα άνω των 80,000.
  • Οι διεθνείς αφίξεις στον αερολιμένα Χανίων αυξήθηκαν κατά 19%, το 80% αυτής της αύξησης οφείλεται στους επισκέπτες από μη Σκανδιναβικές χώρες που χρησιμοποίησαν την Ryan air.
  • Οι επισκέπτες που ταξίδεψαν με Ryan air έμειναν περίπου 10 μέρες στο Νομό Χανίων αφήνοντας (με συντηρητικούς υπολογισμούς) περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στα διάφορα καταλύματα και περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στην ευρύτερη τοπική οικονομία (εστιατόρια, ταβέρνες, εμπορικά καταστήματα, μεταφορές, καφετέριες κτλ) χρησιμοποιώντας πολλαπλασιαστή 2,0.
  • Το οικογενειακό εισόδημα των επισκεπτών που χρησιμοποίησαν Ryan air σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται χαμηλό, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες δήλωσαν ιδιώτες στο επάγγελμα.

Η έρευνα που δημοσιεύουμε εδώ, πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο των Χανίων τους Μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο σε επιβάτες τακτικών charter flights και Ryan Air. Σύνολο 4000 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν και δόθηκαν προσωπικές συνεντεύξεις από 20 διαφορετικές χώρες προέλευσης επιβατών. Το ερωτηματολόγιο ήταν μεταφρασμένο σε 9 γλώσσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates