10/12/13

Πρώτη στις προτιμήσεις των 45άρηδων τουριστών η Παλαιόχωρα

Προορισμό πρώτης προτίμησης σε αλλοδαπούς επισκέπτες άνω των 45 ετών αποτελεί η Παλαιόχωρα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας για το εμπόριο και τον τουρισμό στην πόλη, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χανίων και παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Κανδάνου - Σελίνου.
Η έρευνα κατέδειξε ότι το 77,8% των τουριστών έφθασε στην Κρήτη αεροπορικώς και ένας στους δύο προτίμησε εταιρείες χαμηλού κόστους, με πρώτη την Ryanair που καταλαμβάνει ποσοστό 24,9%. Αναφορικά με την αγοραστική συμπεριφορά των επισκεπτών της Παλαιόχωρας, οι οκτώ στους 10 θεωρούν φυσιολογικές τις τιμές σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της περιοχής.
Από τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της μελέτης συμπεραίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί προορισμό πρώτης προτίμησης σε αλλοδαπούς επισκέπτες άνω των 45 ετών, σε ποσοστό 61,7%. Στο δείγμα του Αυγούστου, αυτές οι ηλικίες λαμβάνουν κάτω του 50% στο σύνολο του δείγματος. Ουσιαστικά, οι φθινοπωρινοί επισκέπτες της Παλαιόχωρας βρίσκονται στις υψηλότερες ηλικιακά κλίμακες της έρευνας.
Σε ό,τι αφορά την εισοδηματική κατάσταση των επισκεπτών, παρατηρείται μία σχετικά υψηλή τάση άρνησης απάντησης σε αυτήν την ερώτηση, σε ποσοστό 33,5%. Από εκεί και πέρα υπάρχει μία αναλογική κατανομή των ποσοστών στις εισοδηματικές κλίμακες, εκτός από την πρώτη, που αφορά τους επισκέπτες που δηλώνουν έως 15.000 ευρώ και είναι μόνο το 7,4% του δείγματος. Το 27,4% των τουριστών, περίπου ένας στους τρεις, δηλώνουν εισοδήματα από 50.000 ευρώ και άνω. Παράλληλα, το 31,7% ανήκει εισοδηματικά στην κατηγορία από 15.000 έως και 50.000 ευρώ.
Στην έρευνα καταγράφηκε η συμπεριφορά των επισκεπτών της Παλαιόχωρας, ένα στάδιο πριν καταλήξουν στον προορισμό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου οκτώ στους 10, δηλαδή το 77,8%, έφτασε στην Κρήτη αεροπορικώς με σταθμό τα Χανιά. Σε ποσοστό 46,8% δήλωσαν ότι πληροφορήθηκαν για τον εν λόγω τουριστικό προορισμό από φίλους ή συγγενείς που είχαν επισκεφθεί το συγκεκριμένο μέρος. Επίσης, υψηλό, 26,4%, είναι και το ποσοστό που λαμβάνει η επιλογή «διαδίκτυο» στην ίδια ερώτηση.
Περίπου ένας στους δύο επισκέπτες της Παλαιόχωρας προτίμησαν εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost) για να φτάσουν στην Κρήτη. Σε ποσοστά, πρώτη έρχεται η Ryanair με 24,9% και ακολουθούν η Easy Jet με 9,4%, η Austrian Airlines με 9,4%, η Norwegian με 8,9%, η Condor με 6,6% και η Aegean Airlines με 6,6%. Ακόμη, καταγράφηκαν άλλες 17 αεροπορικές εταιρείες, με χαμηλότερα ποσοστά, οι οποίες προτιμήθηκαν από τους επισκέπτες της Παλαιόχωρας για το ταξίδι τους.
Στην έρευνα αναζητήθηκαν η πιθανότητα και τα κίνητρα των ερωτώμενων να επαναλάβουν μία επίσκεψη στην Παλαιόχωρα, τόσο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής όσο και της χειμερινής περιόδου. Το 83,1% των τουριστών θεωρούν αρκετά έως πολύ πιθανό να επισκεφθούν ξανά την Παλαιόχωρα τα ερχόμενα δύο χρόνια. Σε ποσοστό 43,3%, το μεγαλύτερο κίνητρο για να επαναλάβουν μία ανάλογη επίσκεψη είναι η ύπαρξη απευθείας πτήσεων από τη χώρα τους προς τα Χανιά. Επίσης, το 34,4% θα επιθυμούσε φθηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates