4/12/13

Πρωτοφανής απόφαση του αν. Δ/ντή Β' βάθμιας "απαγορεύει" τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

Η ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας από τον αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρεαδάκη, άδεια που ο ίδιος προ ημερών είχε χορηγήσει, για την πραγματοποίηση της τακτικής Γ. Συνέλευσης και των εκλογών της ΕΛΜΕ( γίνονται κάθε 2 χρόνια), είναι νομικά, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, για λόγους οι οποίοι τεκμηριώνονται  στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που επισυνάπτουμε. Εκτός όμως   από το αβάσιμο του εγγράφου που επικαλείται ο κ. Ανδρεαδάκης, στο ίδιο το διαβιβαστικό της διεύθυνσης προσωπικού ΔΕ του  ΥΠΑΙΘ  αναφέρεται :
«Σας διαβιβάζουμε το με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.351.5/100/179629/Δ1/25-11-2013 έγγραφό μας σχετικό με τις τακτικές συνελεύσεις συνδικαλιστικών  οργανώσεων εκπαιδευτικών για την διευθέτηση τυχόν προβλημάτων και ενστάσεων. Για λόγους ευνόητους το περιεχόμενο του εγγράφου δεν έχει ισχύ για τις εν εξελίξει ή ήδη προγραμματισμένες συνελεύσεις.  Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕ, ΤΜΗΜΑ Γ΄».

Η συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων έχει αποφασιστεί και προγραμματιστεί από το πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη, έχουν ήδη πληρωθεί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι (έτσι προβλέπεται) και η σπουδή εφαρμογής μιας αίολης εγκυκλίου από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης  και τον αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, είναι και τυπικά (το περιεχόμενο του εγγράφου δεν έχει ισχύ για τις εν εξελίξει ή ήδη προγραμματισμένες συνελεύσεις)  απαράδεκτη.
Καλούμε τον κ. Ανδρεαδάκη να αναθεωρήσει τη στάση του και τους συναδέλφους να ακυρώσουμε στην πράξη τη νέα κυβερνητική πρόκληση. Η προσπάθεια χτυπήματος του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθε και απόσπασης της προσοχής μας από τα καυτά προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, θα πέσει στο κενό.
Όλοι την Τετάρτη 11/12 στις 9 π.μ στην εκλογοαπολογιστική Γ. Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates