11/12/13

Αναστάτωση στους εμπόρους των Χανίων σχετικά με τις Κυριακές των γιορτών

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων:
Με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου ανάπτυξης και του πρόσφατου νόμου περι Κυριακών, έχει δημιουργηθεί για άλλη μία φορά αναστάτωση στην αγορά σχετικά με τις Κυριακές στις 15 & 29 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, για την Κυριακή 15 Δεκέμβρίου ο νέος νόμος ορίζει πως μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν όσες επιχειρησεις το επιθυμούν. Ως εμπορικός σύλλογος Χανίων όμως, ζητάμε από τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά, περιφρουρώντας την Κυριακάτικη αργία. Έχουμε πλήρη επίγνωση της αγωνίας τους για επιβίωση που μπορεί να οδηγεί κάποιους στην σκέψη να ανοίξουν για να εισπραξουν το οποιοδήποτε ποσό, όμως με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούμε σύντομα σε όλες τις Κυριακές ανοιχτά τον χρόνο, με ότι αυτό σημαίνει σε οικονομικό και σωματικό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ας δείξουμε και πάλι την αποφασιστικότητα μας ενάντια στις προθέσεις του υπουργείου και των πολυεθνικών και των σχεδίων εξόντωσης μας.
Σε ότι αφορά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, γνωρίζουμε πως πολλοί συνάδελφοι θέλουν να είμαστε ανοιχτά λόγω του ότι είναι 3 μέρες πριν την πρωτοχρονιά. Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους, πως άσχετα με τις προθέσεις μας, δεν υπάρχει καμμία τέτοια δυνατότητα, λόγω της νομοθεσίας που είναι σαφέστατη και δεν δίνει την δικαιοδοσία στους τοπικούς αντιπεριφεριάρχες και τον περιφεριάρχη Κρήτης να αποφασίσουν για αυτό. Πέρυσι είχε γίνει με υπουργική απόφαση για όλη την Ελλάδα - όμως αυτό έγινε επειδή έπεφτε Κυριακή η προπαραμονή της πρωτοχρονιάς και επειδή το ζητούσαν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας.. Αυτή την στιγμή, υπάρχει πίεση από την Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων Κρήτης ( ΟΕΣΚ) προς τον Κο Αρναουτάκη για άνοιγμα στις 29/12 και οι πληροφορίες λένε πως αναζητείται το σχετικό νομικό κενό. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, θα ενημερώσουμε τα μέλη μας.
Τέλος θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους εμπόρους των Χανίων, πως ο εμπορικός σύλλογος αποφασίζει πάντοτε με βάση τα μυνήματα που εισπράτει από την πλειοψηφία αυτών. Καλές γιορτές και καλές δουλειές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates