16/1/14

Ζητείται Δήμαρχος

Ζητείται στέλεχος του αντιμνημονιακού κινήματος να διεκδικήσει το Δήμο Χανίων.
Πρώτη προϋπόθεση: να έχει το στομάχι που χρειάζεται για να τα βάλει με το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα του έχουν εγκαθιδρύσει στα Χανιά οι Σκουλακομαρκογιαννάκηδες και να νικήσει στις εκλογές.
Δευτερη προϋπόθεση: να έχει τα "@ρχιδι@" που χρειάζονται για να έρθει σε ρήξη με το μνημονιακό καθεστώς και να υπερασπιστεί τους δημότες του κάτω από συνθήκες μιζέριας και χρεοκοπίας.
Τρίτη προϋπόθεση: να μπορεί να ενώσει όλο το αντιμνημονιακό κίνημα και να μπορεί να βρει άξια και ικανά στελέχη με παρουσία και εκλογιμότητα, να πλαισιώσουν το συνδυασμό του ΚΑΙ στην περιφέρεια του Δήμου.
Τέταρτη προϋπόθεση: να έχει γνώση, άποψη και λόγο για τα τοπικά θέματα.
Πέμπτη προϋπόθεση: να είναι καλός μάνατζερ ανθρώπινου δυναμικού, να το σέβονται οι υπάλληλοι του Δήμου, να τον εκτιμούν οι συνεργάτες του και να τον φοβούνται οι αντίπαλοί του.
Εκτη προϋπόθεση; να έχει επικοινωνιακό προφίλ – καλό φαίνεσθαι στην κάμερα, λαϊκό λόγο, προσωπική γοητεία, να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Δύσκολο; Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Χρόνια οκνηρίας στην ευκολία της κριτικής μας έχουν κάνει τόσο μαλθακούς, που δύσκολα βρίσκεται κάποιος που με την οξύτητα της παρουσίας του θα ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα απέναντι στους φαύλους που τυραννάνε τόσα χρόνια το χανιώτικο λαό. Συνηθίσαμε στην αντιπολίτευση.
Είμαστε πολύ πολιτισμένοι για να πέσουμε στο επίπεδο των...άλλων. Πολύ υπεράνω, αλλά το ίδιο συστημικοί μ αυτούς. Πώς να διαφοροποιηθούμε σε ένα παιχνίδι που οι κανόνες του είναι στημένοι εδώ και χρόνια, από το μονοπώλιο της ενημέρωσης, τους μηχανισμούς και τις κοινωνικές συμβάσεις;

Ας το πάρουμε απόφαση. Χρειάζεται και λίγη τρέλλα, λίγο θράσσος. Ας ξεκολλησουμε. Καμία συμβατικότητα δε θα μας προάγει στα μάτια του οργισμένου κόσμου. Ούτε το χρήμα, ούτε οι ευρείες συμμαχίες με την άθλια ΔΗΜΑΡ, το Μητσοτακέικο που συνεχίζει και ελέγχει τα πάντα και τους μεγαλοαστούς των φιλανθρωπικών γκαλά θα είναι χρήσιμα όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος ερωτηθεί: πώς θα εμποδίσεις το ξεπούλημα των δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων;
πώς θα υπερασπιστείς τους δημότες σου από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς;
πώς θα εμποδίσεις τη λεηλασία του τόπου από τους ψευτοεπενδυτές και το ΤΑΙΠΕΔ;
Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν στον επίδοξο υποψήφιο. Και σύντομα.
Οι χανιώτες περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates