21/1/14

Τα ένσημα, τα εύσημα και ο Βλάξ.


 «Δεν με ενδιαφέρει αν ο κ. Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ΠΟΙΟΣ; Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
Ο γιός του Κώστα.Ο οποίος ό,τι έκανε στη ζωή του το έκανε ως υιός Μητσοτάκη. Τις σπουδές του τις πλήρωσε ο Ελληνικός λαός.Μέγας βιοπαλαιστής, μαθημένος στα ένσημα, ο Κούλης.
Διαβάστε τα επαγγελματικά τους βιογραφικά και συγκρίνετε.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.
 Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.  Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.  Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.   Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης.   Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Από το Φλεβάρη του 2000 είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ και από τον Ιούνη του ίδιου χρόνου μέλος του ΤΕΕ, έχοντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Από το 2000 ανήκω στην ολοένα και διευρυνόμενη κατηγορία των μηχανικών με μπλοκάκι, δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε περισσότερους του ενός εργοδότη. Παράλληλα το 2003 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη πολεοδομία και χωροταξία, σε διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΜΠ. Το 2006 έχοντας κλείσει πενταετία και πληρώντας την απαιτούμενη από το νόμο τεχνική εμπειρία, έκανα αίτηση εγγραφής στο μητρώο ΜΕΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η αίτηση εγκρίθηκε και απέκτησα πτυχίο β’ τάξης. Το Φλεβάρη του 2006 κατέθεσα το πτυχίο μου στη στελέχωση τεχνικής εταιρίας από κοινού με τον ξάδελφο μου και μηχανολόγο μηχανικό Γ. Τσίπρα, συστήνοντας ομόρρυθμη τεχνική εταιρία. Η εν λόγω ομόρρυθμη εταιρία από το Φλεβάρη του 2006 ως σήμερα δεν έχει να επιδείξει σημαντικό απολογισμό. Σας παραθέτω τα επίσημα στοιχεία από το Ε9 της εφορείας που δείχνουν για το 2006 κέρδη 7091,63 ευρώ και για το 2007 ζημία 3534,07 ευρώ. Αντιστοίχως το ατομικό μου εισόδημα από την έναρξη της εταιρίας ως σήμερα βρίσκεται στα ίδια χαμηλά επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύεται από τις σχετικές φορολογικές μου δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα το 2006 είχα εισόδημα 9500 ευρώ και το 2007, 11174,60 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οποιαδήποτε σκέψη για ευνοϊκή επιρροή της αναγνωρισιμότητάς μου στην επαγγελματική μου δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού, δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε ότι αφορά το σκέλος του ερωτήματός σας για το ασυμβίβαστο ή μη της συμμετοχής μου σε τεχνική εταιρία, όντας πρόεδρος του ΣΥΝ, σας ενημερώνω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μου, δεν έχω δυνατότητα να ασκώ επαγγελματική δραστηριότητα, όχι λόγω νομικού ή ηθικού κολλήματος, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου. Για το λόγο αυτό έχω κινήσει τη διαδικασία και της τυπικής αντικατάστασής μου στη στελέχωση της εταιρίας, δίνοντας ένα εύλογο χρονικό περιθώριο στην εταιρεία να βρει άλλο συνάδελφο-συνεργάτη έτσι ώστε να προχωρήσουμε και στην τυπική τροποποίηση και αντικατάσταση. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δεν υπήρξα ποτέ ανεπάγγελτος ή κρατικοδίαιτος ή εισοδηματίας από τη περιουσία της οικογένειά μου. Σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρές για ένα νέο μηχανικό προσπάθησα να ασκήσω το επάγγελμα μου, στο οποίο και σκοπεύω να επιστρέψω όταν ‘ξεμπερδέψω’ με τα δημόσια αξιώματα. Αλέξης Τσίπρας Πηγή: www.lifo.gr
Ο Αλεξης Τσίπρας: "Από το Φλεβάρη του 2000 είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ και από τον Ιούνη του ίδιου χρόνου μέλος του ΤΕΕ, έχοντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Από το 2000 ανήκω στην ολοένα και διευρυνόμενη κατηγορία των μηχανικών με μπλοκάκι, δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε περισσότερους του ενός εργοδότη. Παράλληλα το 2003 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη πολεοδομία και χωροταξία, σε διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΜΠ. Το 2006 έχοντας κλείσει πενταετία και πληρώντας την απαιτούμενη από το νόμο τεχνική εμπειρία, έκανα αίτηση εγγραφής στο μητρώο ΜΕΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η αίτηση εγκρίθηκε και απέκτησα πτυχίο β’ τάξης. Το Φλεβάρη του 2006 κατέθεσα το πτυχίο μου στη στελέχωση τεχνικής εταιρίας από κοινού με τον ξάδελφο μου και μηχανολόγο μηχανικό Γ. Τσίπρα, συστήνοντας ομόρρυθμη τεχνική εταιρία. Η εν λόγω ομόρρυθμη εταιρία από το Φλεβάρη του 2006 ως σήμερα δεν έχει να επιδείξει σημαντικό απολογισμό. Σας παραθέτω τα επίσημα στοιχεία από το Ε9 της εφορείας που δείχνουν για το 2006 κέρδη 7091,63 ευρώ και για το 2007 ζημία 3534,07 ευρώ. Αντιστοίχως το ατομικό μου εισόδημα από την έναρξη της εταιρίας ως σήμερα βρίσκεται στα ίδια χαμηλά επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύεται από τις σχετικές φορολογικές μου δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα το 2006 είχα εισόδημα 9500 ευρώ και το 2007, 11174,60 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οποιαδήποτε σκέψη για ευνοϊκή επιρροή της αναγνωρισιμότητάς μου στην επαγγελματική μου δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού, δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. ...............................Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δεν υπήρξα ποτέ ανεπάγγελτος ή κρατικοδίαιτος ή εισοδηματίας από τη περιουσία της οικογένειά μου. Σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρές για ένα νέο μηχανικό προσπάθησα να ασκήσω το επάγγελμα μου, στο οποίο και σκοπεύω να επιστρέψω όταν ‘ξεμπερδέψω’ με τα δημόσια αξιώματα. Αλέξης Τσίπρας"
 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates