15/1/14

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την επιχείρηση εξουδετέρωσης των συριακών χημικών όπλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2014 με την υπ' αριθμ. 1 ομόφωνη απόφαση του εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα αναφορικά με την επιχείρηση εξουδετέρωσης των συριακών χημικών όπλων.


“Ο Δήμος Χανίων:

1.Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του σε κάθε ενέργεια εξουδετέρωσης και διάθεσης των συριακών χημικών όπλων στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

2.Υπογραμμίζει ότι η επιχειρούμενη εξουδετέρωση ελλοχεύει περιβαλλοντική απειλή του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, ενός από τα πιο ευαίσθητα και πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη.

3. Εκφράζει την ανησυχία του ότι τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να μεταφέρουν τις τοξικές ουσίες στα γειτονικά παράλια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη, με άγνωστες επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και κατ' επέκταση στην υγεία του ανθρώπου. Οι δε επιπτώσεις αυτές δύναται να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής με κίνδυνο να πληγεί ο τουριστικός χαρακτήρας της χώρας και ιδιαίτερα της Δυτικής Κρήτης.

4.Θεωρεί δικαίωμα των πολιτών την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το επιχειρούμενο σχέδιο, καθώς και για τα επόμενα, που θα ακολουθήσουν. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να προβεί στις άμεσες ενέργειες για την αποτροπή της επιχείρησης, είτε την εξεύρεση άλλου τρόπου ή ελεγχόμενης περιοχής για τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς η λύση της απόρριψης των αποβλήτων τους στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή δεν είναι ασφαλής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates