8/1/14

Η ντροπή της Ευρώπης

του Γ. Γυπάκη
Είναι ντροπή για την "Ευρώπη των Λαών" που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, μια κυβέρνηση που έχει καταπατήσει και παραβιάσει τις βασικότερες πολιτικές της αρχές, να αναλαμβάνει την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Με κορυφαίο το παράδειγμα της πραξικοπηματικής "κατάργησης" της ΕΡΤ, μοναδικό στα ευρωπαϊκά χρονικά, που διατάραξε και γελοιοποίησε  την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης στους εταίρους της καθιστώντας την μια μικρο-χούντα που οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι προς το παρόν υποχρεωμένοι να την ανέχονται, η Ελλάδα, κράτος παρίας σήμερα της Ευρωπαϊκής ενωσης, μια διεφθαρμένη μπανανία - που σύμφωνα με το διεθνή τύπο συνεχίζει να κυβερνάται από λίγε ισχυρές επιχειρημετικές οικογένειες, η Ελλάδα έχει θέσει τον εαυτό της εκτός του ευρωπαϊκού ιδεώδους.
Αν σήμερα η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σίγουρα θα αντιμετώπιζε προβλήματα στην προσπάθεια ένταξής της, ανάλογα με αυτά που αντιμετώπισε η Τουρκία πριν από λίγα χρόνια με αφορμή τα πολιτικά της ελλείματα στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
Για 480 ελληνικές υποθέσεις έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι οποίες αφορούν ως επί το πλείστον τέσσερις μεγάλες κατηγορίες υποθέσεων α) εύλογη διάρκεια πολιτικής, ποινικής και διοικητικής δίκης και έλλειψη αποτελεσματικής προσφυγής (αφορούν περίπου τα 2/3 των υποθέσεων), β) υπερβολική και αυθαίρετη αστυνομική βία γ) συνθήκες κράτησης και χορήγηση ασύλου και δ) ελεύθερη σύσταση σωματείων και ενώσεων.
Η χώρα μας είναι η τρίτη πανευρωπαϊκά μετά την Πολωνία και την Τουρκία στην καθυστέρηση εκδίκασης υποθέσεων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ρητά ότι οι αδικαιολόγητες και πολύχρονες καθυστερήσεις παραβίασαν το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών για «δίκαιη δίκη».
Θα λεγε κανείς πως ο μόνος λόγος που η Ελλάδα δεν έχει διωχθεί κλωτσηδόν από την....ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι ότι πολλά κράτη μέλη της, αρχίζουν να της....μοιάζουν.....
Η "Ευρώπη των Λαών" που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της ΕΟΚ,  δεν είναι πια εδώ, θεσμικά, παρά μόνο ως κουλτούρα, στις χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά που η ισονομία και η ισοπολιτεία, η φορολογική δικαιοσύνη και ο σεβασμός στους θεσμού του κράτους είναι στοιχείο του πολιτισμού των. Απέμεινε η Ευρωζώνη, το πιο φάλτσο δημιούργημα του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως ο μόνος αδιατάρακτος δεσμός μεταξύ του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου. Μια ισοροπία που δε μας αφορά, τους Ελληνες...
Τα προσχήματα σώζει ακόμα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Ευρωκοινοβούλιο.
Θεσμοί απέναντι στους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά με το βίο και την πολιτεία της αποτελεί την ντροπή της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates