3/1/14

Αντί για την Κρήτη, ενδιαφέρθηκε η Θεσσαλία για το Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου με πρωτόνια!

Στην αδιαφορία των Κρητικών φορέων να πιέσουν για τη δημιουργία του Κέντρου Θεραπείας του Καρκίνου με Πρωτόνια φαίνεται να πατάνε φορείς της Θεσσαλίας που επιχειρούν να "κλέψουν¨την ιδέα για την οποία αγωνίζεται ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Προώθησης του Δικτύου CERN-HERMES και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Αλέξανδρος Κοκολάκης. Το παρασκήνιο αποκαλύπτει η επιστολή που απέστειλε ο κ. Κοκολάκης στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και Μέλη της Επιτροπής,
Την 1η Αυγούστου 2013, κατέθεσα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αίτημα για έγκριση νέας ιατρικής πρακτικής1 που αφορά στην ίδρυση και εγκατάσταση κέντρου θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, το οποίο αρμοδίως χρεώθηκε στην Διεύθυνση Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος, της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής.
Αντίγραφο του αιτήματος, παρέδωσα την ίδια μέρα στον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μου έκανε την τιμή να με δεχθεί και να ακούσει τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει για την δημιουργία του Κέντρου στην Κρήτη, σε άμεση επαφή και συνεννόηση με το CERN, με το οποίο προσωπικά συνεργάζομαι ως Διευθυντής Ανάπτυξης & Προώθησης του Δικτύου CERN-HERMES. Το ενδιαφέρον του υπήρξε άμεσο για την προώθηση του όλου θέματος προς την αρμόδια επιτροπή σας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως την σημασία αυτής της καινοτόμου προσπάθειας.  

Το θέμα ίδρυσης και εγκατάστασης κέντρου θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, είχα ήδη θέσει υπόψη του κ. Υπουργού Υγείας στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, όταν κατέθεσα την σχετική πρόταση με αριθμό πρωτοκόλλου 4772 – όπως έπραξα και προς άλλα συναρμόδια Υπουργεία..
Σημειώνω επίσης ότι η πρόταση εγκρίθηκε παμψηφεί2 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, στις 27 Μαρτίου 2013, και είχε ευρύτατη απήχηση σε όλη την Κρήτη, η οποία και εύλογα αναμένει τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.
Στην προσπάθεια μου να παρακολουθήσω την πορεία του θέματος, πληροφορήθηκα ότι ο φάκελος έχει διαβιβασθεί στην Επιτροπή σας, και είχε ανατεθεί η σχετική εισήγηση στο πρώην μέλος της Επιτροπής κ. Κυριακή Θεοδώρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Γνωρίζω επίσης το γεγονός ότι μεσολάβησε ανασύνθεση της Επιτροπής και για το λόγο αυτό επέδειξα την απόλυτη κατανόηση μου για το γεγονός ότι δεν είχα καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα – ούτε αναζήτηση τυχόν συμπληρωματικών στοιχείων, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή όφειλε να έχει γνωματεύσει εντός δύο μηνών από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος.
Ωστόσο, παρακολουθώντας τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, έκπληκτος διαπίστωσα ότι ενώ η υπόθεση δεν προχωρεί στην Επιτροπή σας, στοιχεία του φακέλου που έχω καταθέσει και δεν έχω ποτέ παραχωρήσει σε τρίτους, χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχες προτάσεις άλλων Περιφερειών για κέντρα θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια. Διερωτώμαι ποια μπορεί να είναι η σχέση των καθυστερήσεων γνωμοδότησης της Επιτροπής, των στοιχείων που διακινούνται και της ανάρτησης σε τοπικό μέσο της Θεσσαλίας δημοσίευσης με τίτλο Θα «κλέψουμε» τη δόξα των κρητικών για Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου με Πρωτόνια στη Λάρισα;» με την επίκληση επίσημων ανακοινώσεων τοπικών πολιτικών παραγόντων.
Κύριε πρόεδρε και μέλη της Επιτροπής,
Για την αποτροπή συνειρμών που προκαλούν το κοινό αίσθημα της Κρήτης, παρακαλώ για την άμεση προώθηση της εξέτασης του αιτήματος μου κατά απόλυτη προτεραιότητα, και σε περίπτωση που κριθούν αναγκαία τυχόν πρόσθετα στοιχεία να με ενημερώσετε, ώστε να τα υποβάλλω.
Είναι γνωστό ότι βάση διεθνών μελετών και βιβλιογραφίας, σε κάθε 10.000.000 κατοίκους αναλογεί ένα Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου με Πρωτόνια, και είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο ώστε η σχετική έγκριση να εξασφαλισθεί για την Κρήτη, που πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις τόσο από επιστημονικής πλευράς, όσο και ως προορισμού ιατρικού και θεραπευτικού τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τουλάχιστον.
Είμαι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετα στοιχεία.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Αλέξανδρος Κοκολάκης

1 Με αριθμό πρωτοκόλλου 75.

2 Μόνο τρεις αρνητικοί ψήφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates