26/2/14

Ο Νότης Μαριάς στη Μάλτα για την άρση της ασυλίας της τρόικας και την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Αναχωρεί αύριο 26 Φεβρουαρίου 2014 για τη Μάλτα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών-Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Ελέγχου (Monitoring Committee) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).
Ο Νότης Μαριάς ορίστηκε πρόσφατα μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΣΣΕ ως εκπρόσωπος της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών-Δημοκρατών.
Αντικείμενο της εν λόγω Επιτροπής είναι ο έλεγχος των κρατών-μελών της ΚΣΣΕ σε σχέση με ενδεχόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΣΣΕ (27-28/2) στη Βαλέτα της Μάλτας ο Νότης Μαριάς θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για τη Μαύρη Βίβλο των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα εκ μέρους της τρόικας και θα ζητήσει αφενός μεν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον έλεγχο της δράσης της τρόικας στην Ελλάδα εκ μέρους τους Επιτροπής Ελέγχου και αφετέρου να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την άρση ασυλίας της τρόικας και των μελών της σε εκτέλεση σχετικού πρόσφατου Ψηφίσματος της ΚΣΣΕ.
Ως γνωστόν μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο Νότης Μαριάς, η ΚΣΣΕ αποφάσισε στις 31/1/2014 με Ψήφισμά της την επιτήρηση της τρόικας από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη δρομολόγηση διαδικασιών για την άρση της ασυλίας της.
Επίσης ο Νότης Μαριάς θα θέσει εκ νέου το ζήτημα της ακύρωσης της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας εντός της Μεσογείου και θα επιδιώξει να δρομολογηθεί η άρση της ασυλίας των Διεθνών Οργανισμών και Κρατών καθώς και των υπαλλήλων τους που εμπλέκονται στο ζήτημα αυτό.
Άλλωστε η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης είναι θέμα τεράστιας σημασίας για την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και όλους τους λαούς της Μεσογείου και για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς το έθεσε ήδη στις 27.1.2014 στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates