20/3/14

Επικίνδυνοι και για τον εαυτό τους και για το Δήμο

Πέστε μου στο θεό σας, τί πολιτική αξιοπιστία και τί αυτοεκτίμηση διαθέτουν και γιατί οι δημότες πρέπει να εμπιστευτούν αυτούς που συμπορεύονται σήμερα με εκείνους που μέχρι πριν από λίγο κατήγγειλαν για κακοδιαχειριση, κατηγορούσαν, λοιδωρούσαν και αντιπολιτεύονταν και με τους οποίους δήλωναν ότι δεν έχουν καμιά σχέση ιδεολογική και πολιτική; Τί πρέπει να περιμένει ένας ψηφοφόρος από ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν ούτε την ίδια τους τη δημοτική ομάδα, όταν βρεθούν στο δημαρχιακό θώκο; Ή απ' αυτούς που, προκειμένου να κρατήσουν το κοινωνικό τους στάτους ανταλλάζουν μια θέση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την αξιοπρέπειά τους; Ή απ' αυτούς που ενώ ευαγγελίζονταν τον "αυτοδιοικητικό" τους χαρακτήρα, βλέποντας τον κόσμο να μη χάφτει το παραμύθι, το γυρνούν κι αυτοί στο "αντιμνημονιακό"; Ας αναλογιστούν οι ψηφοφόροι, πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι όλοι αυτοί, κι αφού τον ίδιο τους τον εαυτό δεν τον σεβάστηκαν, τί "ικανότητα" μπορεί να επιδείξουν στο τιμόνι αυτού του πολύπαθου -από τέτοια πρόσωπα- Δήμου Χανίων;

Γ. Γυπάκης

1 σχόλιο:

  1. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων και σκεπτόμενος άνθρωπος που να μη συμφωνεί με τις διαπιστώσεις σου, Γιώργο.

    Όμως έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι κι έχομε φτάσει πια σε ακρότατο σημείο. Δεν ενδιαφερόμαστε λοιπόν για τις διαπιστώσεις πια. Όλοι τις έχομε κάνει τις διαπιστώσεις μας.

    Επειδή είσαι και υποψήφιος με την «Πρωτοβουλία» μου δίνεις την ευκαιρία, εκτός από το να σου ευχηθώ καλή επιτυχία, να κάνω και κάποιες παρατηρήσεις:

    Από την Αρχή: Όλοι που πριν τρία χρόνια στηρίξαμε ένα νέο ξεκίνημα –όπως ελπίζαμε- και πολύ σωστά το έθεσε ο Φώτης Ποντικάκης χθες το βράδυ αναφέροντας: «δυστυχώς είδαμε τα σημάδια της σήψης. Ενώ ευαγγελίζονταν (σ.σ. ) την ανανέωση, είδαμε να ανακυκλώνονται τα γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο, τους αντιδημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

    Πράγματι, αυτοί που μας «σώζουν» εδώ και αμέτρητα χρόνια, θέλουν να μας …ξανασώσουν.

    Με την «Πρωτοβουλία» ξεκινάει εκ νέου αυτό που απέτυχε πριν τρία χρόνια. Για εκείνη την αποτυχία, ας αναλάβομε όλοι τις ευθύνες μας, αλλά δεν είναι κατάλληλη ώρα γι’ αυτή τη συζήτηση παρελθοντολογίας, γιατί μιλάμε για ένα προχώρημα, για ένα βήμα μπροστά.

    Ο κύριος άξονας όμως της επικοινωνιακής πολιτικής, της «Πρωτοβουλίας» πρέπει να είναι οι προτάσεις για λύσεις κι όχι οι διαπιστώσεις των κακώς κείμενων.

    Άκουσα κάποιους να λένε ότι «ετομαζόμαστε για την επόμενη πενταετία»! Δεν θα υπάρχει επόμενη πενταετία, αν αφήσουμε τους ίδιους που διαχειρίζονται τα δημοτικά μας πράγματα, να συνεχίσουν να το κάνουν, όπως τα κάνουν…

    Προτάσεις λοιπόν σας ζητάμε:

    Προτάσεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates