24/3/14

Ενα Δέντρο έμβλημα, κινδυνεύει!

Αυτή η κουκουναριά που βρίσκεται στο Έλος Ιναχωρίου έχει σχεδιαστεί να κοπεί ….. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δένδρα που συναντάμε στην Κρήτη και όσοι περνάνε από το Έλος την βλέπουν. Αποτελεί ένα από τα ποιο χαρακτηριστικά σημεία στην περιοχή. Την έχουν βγάλει εκατομμύρια φωτογραφίες (την συγκεκριμένη την βρήκαμε  στο Google Earth).
Από την ενημέρωση που είχαμε την τελευταία στιγμή από κατοίκους της περιοχής , που σημειωτέον μάλλον έχουν καταφέρει να διακόψουν την κοπή της, ο όλος σχεδιασμός για την κοπή αυτού του δέντρου αποτελεί κρατικό σχεδιασμό για να περάσει από εκεί ο νέος δρόμος.
Χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες θεωρούμε αδιανόητο να καταστρέφονται τέτοια δέντρα για οποιονδήποτε λόγο. Είναι τραγικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό το γεγονός ότι οι δημόσιοι φορείς που θεωρούνται οι θεματοφύλακες του περιβάλλοντος …φτάνουν να εγκρίνουν τέτοιες πράξεις και να τις ντύνουν με τον μανδύα της νομιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.
Σημειώνουμε ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα κόπηκε άλλο ένα τέτοιο δέντρο   στο Βλάτος με άδεια Δημάρχου !!!!! όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν γίνει καταγγελίες που ακολουθούν την νόμιμη οδό ……. 

Για την κουκουναριά στο Βλάτος είναι αργά …κόπηκε ….για αυτήν στο Έλος υπάρχει ελπίδα ….. 

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates