17/3/14

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Χανίων για τις απολύσεις

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΓΣ της Παρασκευής 14 Μαρτίου καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, την Τρίτη στις 12:30 και γι’ αυτό το λόγω κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 18 Μαρτίου τις τρεις τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος. 

 Επίσης η ΕΛΜΕ Χανίων αντιδρά έντονα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει  "ρουφιάνους" μέσα στα σωματεία των εκπαιδευτικών.
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ 14 – 3 - 2014 
Κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα. Κανένας συνδικαλιστής Κανένα Σωματείο δεν θα γίνει ρουφιάνος της Ασφάλειας. Δεν δίνουμε κανένα στοιχείο στην Ασφάλεια που αφορά τα σωματεία και τη συνδικαλιστική τους δράση.   
Αστικό κράτος, συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, προκειμένου να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι, να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα τους. Με λίγα λόγια θέλουν να συνδράμουμε την Ασφάλεια, να τους βοηθήσουμε να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να βγάλουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας, να γίνουμε καταδότες του κινήματος.
Να μην το αφήσουμε αναπάντητο!!
Καλούμε τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων να μην δεχτούν να παίξουν αυτό το ρόλο, να αρνηθούν να δώσουν οποιαδήποτε τέτοια στοιχεία, να παλέψουν με όλους τους εργαζομένους για να μην προχωρήσει καμία ποινική δίωξη. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να μην φοβηθούν, να μην τρομοκρατηθούν. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και των Δημάρχων του ευρωμονόδρομου, ως θεματοφύλακα της αντεργατικής πολιτικής. Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο των ΟΤΑ, αλλά και σε άλλους κλάδους να ενημερώσουν τους εργαζομένους, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της επέμβασης της κυβέρνησης στις εσωτερικές υποθέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και της τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Καμιά τρομοκρατία δεν θα σταματήσει το κίνημα και τους αγώνες μας.

Γ. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων 14/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates