1/4/14

Αποσύρουν τη στήριξή τους από το Βαγγέλη Σαματά οι ΑΝΕΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α.

Η μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών τού Μαΐου είναι βαθύτατα πολιτική.
 Αρκετοί υποψήφιοι , γνωστά κομματικά στελέχη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που υπηρέτησαν την πολιτική της συγκυβέρνησης με συνέπεια, ξαφνικά παίρνουν αποστάσεις από τα κόμματά τους και αυτοανακηρύσσονται ανεξάρτητοι και αντιμνημονιακοί. 
Δεν υπάρχουν όμως μικρά και μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα τοπικά, δε γίνονται εξαιρέσεις, όλα τα προβλήματα σχετίζονται με τον πυρήνα της κεντρικής πολιτικής και των εντολών της Τρόικας που εφαρμόζονται και είναι η πολιτική των μνημονίων, με ότι αυτό συνεπάγεται, και για την τοπική αυτοδιοίκηση. 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Χανίων παραμένουμε  πιστοί στις αρχές μας για στήριξη ή και συγκρότηση αντιμνημονιακών ψηφοδελτίων, αγωνιστικών διεκδικητικών ψηφοδελτίων με διακηρύξεις αρχών, ώστε να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στη συγκυβέρνηση και ν’ αντιπαλεύουν μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις αντιδραστικές πολιτικές κατά των μνημονίων που ήδη εφαρμόζονται και άλλες που θα επιχειρηθούν.
 Ο συναγωνιστής μας και υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2012, προερχόμενος από το συνεργαζόμενο με τούς Αν.Ελ. κίνημα, το  Άρμα Πολιτών,  κ. Βαγγέλης Σαματάς, εκδήλωσε την πρόθεση δημιουργίας ενός τέτοιου συνδυασμού, τον οποίον και τιμήσαμε με την παρουσία μας κατά την δήλωση της υποψηφιότητάς του. Η απόφαση όμως του κ. Βαγγέλη Σαματά να παραιτηθεί της αρχικής του προσπάθειας και να συνεργαστεί με την δημοτική παράταξη του έτερου υποψηφίου δημάρχου  κ. Άρη Παπαδογιάννη, χωρίς μάλιστα καμία προηγούμενη συνεννόηση με τα στελέχη και την βάση των Αν.Ελ. Χανίων, δημιουργεί νέα δεδομένα που μας επιβάλλουν να ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ την απόφαση αυτή του κ. Βαγγέλη Σαματά θεωρώντας ότι αντιβαίνει βασικές μας αρχές. 
Λυπούμαστε ιδιαίτερα πολύ που αναγκαζόμαστε να αποσύρουμε την στήριξη από έναν συνεργαζόμενο συναγωνιστή, αλλά η πίστη στις αρχές μας  και η υποχρέωση μας απέναντι στον κόσμο που πιστεύει και στρατεύεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, να μην τον απογοητεύσουμε, είναι πολύ μεγαλύτερη από την λύπη μας. 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένοντας πάντα  πιστοί, τόσο στην ιδρυτική μας διακήρυξη όσο και στις αποφάσεις του συνεδρίου, αλλά και στην προεκλογική συμφωνία μας με τα κινήματα που στρατευτήκαν μαζί μας, όπως το Άρμα Πολιτών, η οποία έχει τηρηθεί στο ακέραιο όπως πρόσφατα δήλωσε με δελτίο τύπου ο πρόεδρος του κ. Δημαράς, δεν θα στηρίξουν αιρετούς υποταγμένους, πού θα δημιουργήσουν δήμους στραγγαλισμένους οικονομικά, μακριά από τους σκοπούς, το ρόλο και τους στόχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates